O organizație nonguvernamentală a sesizat săptămâna trecută DGASPC Bistrița-Năsăud, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Avocatul Poporului – Avocatul Copilului. Sesizarea face referire la o serie de abuzuri care s-ar fi produs asupra unor adolescenți instituționalizați în Centrul pentru Protecția Copilului Beclean.

Concret, este vorba despre trei tineri care ar fi fost abuzați în Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, „o fată abuzată administrativ, cealaltă implicată în acțiuni de proxenetism și un băiat care se automutilează, se taie, are răni profunde pe antebraț”. 

Cazul a fost adus în atenția publică de președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați (CTI) – Andreeas Novacovici.

Sesizarea a fost făcută pe baza mărturiei unei adolescente din centru care, conform CTI, are acum probleme din cauza lucrurilor pe care le-a dezvăluit.

“Incredibil!!!

Fata din Bistrița-Năsăud, care ne-a cerut ajutorul este chemată în instanță!

Recapitulăm: în centrul din Bistrița Năsăud, o fată se prostituează și un băiat se taie pe mâini (are răni profunde pe antebrațe)! Conducerea Centrului cunoaștea ambele cazuri însă au preferat să “țină secretul centrului pentru a nu se face de mirul lumii”!!!

Duminică, colega noastră, a fost bătută în “centrul de protecția copilului”! 

Pentru că a avut curajul să vorbească despre asta, colega noastră, este chemată în instanță!!!

O vom ajuta și în instanță! Nu scăpați!!!”, a  amunțat pe facebook Consiliul Tinerilor Instituționalizați.

SPUNE-TI PAREREA