Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a anunțat derularea unei campanii de prevenire a hepatitei tip B și C. În octombrie 2018, în aceeași comună s-a desfășurat o altă campanie din domeniul sănătății populației, cea de prevenire a cancerului la sân.
De asemenea, recent, în comuna Căianu Mic s-a desfășurat campaniei medicală „Testează-ți gratuit glicemia și tensiunea arterială”,în urma căriea au fost examinate 158 de persoane (114 femei, 44 bărbați) fiind depistate 11 cazuri cu valori mari ale glicemiei la persoane nediagnosticate cu diabet și 4 cazuri cu valori mari ale tensiunii arteriale la persoane nediagnosticate cu hipertensiune arterială.

„Prieteni dragi, cu mare bucurie, vă anunț că, în perioada următoare, în comuna noastră, se va organiza o amplă campanie medicală de testare a sănătății pentru depistarea și prevenirea HEPATITEI de tip B și C.

Organizarea acestei campanii se va realiza în baza unui protocol de colaborare ce va fi încheiat între Primăria Căianu Mic și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu sprijin din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud!

Astfel, în cadrul acestei campanii medicale, vor beneficia de testare gratuită cetățenii domiciliați în comuna Căianu Mic!

Toate persoanele, care doresc să participe la campania medicală de testări gratuite, trebuie să se înscrie până la data de 1 aprilie 2019 la numerele de telefon ☎️ 0263347000 sau ☎️ 0721210955. Persoana de contact va fi doamna Boca Rodica, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Căianu Mic.

Campania medicală se va desfășura la sediul Primăriei Căianu Mic la o dată pe care o vom stabili după expirarea perioadei de înscriere!

Mulțumesc pentru tot sprijinul acordat domnului Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și domnului Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița!
Așteptăm să vă înscrieți într-un număr cât mai mare!
Sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru administrația locală a comunei Căianu Mic! Doamne ajută!“, a anunțat primarul Paul Știr.

foto: arhivă

SPUNE-TI PAREREA