Deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP, susține că „mersul cu trenul în România este ca și participarea la concursul EXATLON”.

„După ce trei trenuri au deraiat într-o singură săptămână, e clar că CFR călători îi supune pe pasageri la probe ce le pun la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și rezistența psihică”, explică acesta, cu referire la faptul că trenul regio Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord a sărit de pe șine aseară în localitatea Coşbuc din judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar la trecerea la nivel cu DN 17C, care leagă Maramureşul de Bistriţa.

În opinia parlamentarului PMP de Bistrița-Năsăud, „incompetența actualilor guvernanți în modernizarea și întreținerea infrastructurii CFR pune în pericol viața celor care călătoresc cu trenul”. Ionuț Simionca arată că „avem peste 1.000 km restrictionați și sunt puncte unde trenurile trebuie să încetinească chiar și până la 5 km/h ca să nu deraieze. În plus, 75% din șine, 65% din poduri și 50% din terasamente au durata de viață expirată și au nevoie urgentă de reparații capitale”.

„Guvernul PSD-ALDE a devenit o adevărată amenințare la adresa securității fizice a românilor. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu a reușit nici să îl trezească, nici să îl demită pe Leon Bărbulescu, directorul CFR Călători, acum o săptămână, când două trenuri cu călători au sărit de pe șine la Arad și Brașov, astfel că inevitabilul s-a produs: a deraiat încă un tren cu pasageri în Bistrița-Năsăud. Se impune demisia ministrului Cuc, astfel încât să nu ajungem să vorbim de pierderi de vieți omenești în transportul de persoane pe căile ferate din România, a concluzionat deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP.

 

SPUNE-TI PAREREA