Trenul accelerat Sighetu Marmației – București Nord a deraiat, locomotiva și primul vagon ( 1 osie), la trecerea peste DN17 C, care face legătura dintre Maramureș și Bistrița-Năsăud. 

Atât traficul feroviar, cât și traficul rutier sunt blocate.

Nu sunt înregistrate victime.

În momentul de față sunt alocate echipe de intervenție de la CFR, SVSU Cosbuc, echipajul pentru decarcerari grele din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de poliție.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seara de CFR, în trenul R 4126 erau 20 de pasageri, aceştia fiind transportaţi cu mijloace auto până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători.

„Niciun călător nu a fost rănit, toţi cei 20 de pasageri vor fi preluaţi cu un microbuz până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La faţa locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă citat de Mediafax.

UPDATE ora 22.56: Circulația rutiera a fost deblocată. Se circulă alternativ pe un sens, celălalt sens este ocupat de echipajul de descarcerare grea pentru asigurarea iluminatului la lucrările care se impun. Echipajele de politie rutiera asigura fluidizarea traficului rutier. Informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud

SPUNE-TI PAREREA