Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae a făcut mai multe precizări cu privire la construirea noului stadion din Wonderland.

“Scopul meu și al echipei din care fac parte este să realizăm proiecte utile pentru oameni și să #CreștemBistrița.
Tocmai de aceea, am urmărit cu atenție reacțiile la ideea construirii „Complexului Sportiv”, extinderea Parcului Municipal și realizarea unui loc de promenadă pe malurile râului Bistrița.

Așadar, pentru a evita confuziile, am făcut o listă a lucrurilor #DeȘtiut despre aceste proiecte:
1. CONSTRUIM! În primul rând, Primăria Bistrița, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va construi în Wonderland „Complexul Sportiv” pe o suprafață de ~12 hectare, care va avea în componență și un stadion de fotbal, cu 10.000 de locuri, la standarde #UEFA.

2. Pe lângă acestea, o să fie o Sală Polivalentă, terenuri de sport exterioare: de handbal, de baschet, pistă de alergare, precum și amenajări și dotări aferente atletismului: săritură în lungime, în înălțime, triplu salt, pistă de sprint etc.

3. ”Complexul Sportiv” presupune integrarea, punerea în același loc a tuturor sporturilor, fiind gândit să primească în județul nostru competiții naționale și internaționale. Așadar, va dispune și de spațiu de parcare adecvat, așa cum este firesc pentru un proiect de asemenea anvergură.

4. DEZVOLTĂM! Doar după ce se va realiza stadionul din cadrul „Complexului Sportiv”, vom trece la etapa de extindere a parcului, respectiv reamenajarea zonei pe care este acum amplasat stadionul „Jean Pădureanu”.

5. Stadionul actual are pentru bistrițeni și pentru mine o încărcătură emoțională mare. Acolo am văzut, împreună cu tatăl meu, primele meciuri și, cu siguranță, generații întregi au fost la competiții sportive pe stadion.

6. Trecem la alt nivel, GÂNDIM PENTRU VIITOR! Copiii noștri vor vedea competiții sportive pe un stadion „ca afară”, unul care să ridice și nivelul meciurilor, care vor putea să aibă loc la noi în Municipiu și, de ce nu, unde să poată să aibă loc și concerte/festivaluri.

7. Așadar, mărimea și amplasamentul actualului stadion nu oferă, din păcate, posibilitatea dezvoltării sale. Pe lângă faptul că parcarea existentă nu e adecvată, aceasta se află lângă parc, un loc de relaxare și liniște.

8. Tocmai de aceea ne-am propus, doar în contextul existenței stadionului, în „Complexul Sportiv”, extinderea Parcului Municipal.

9. ZONĂ VERDE! Actualul Parc este construit în 1936, când Bistrița era mai mică și locuitorii semnificativ mai puțini. Dacă vrem ca orașul nostru să fie unul verde, atunci și parcul trebuie să fie extins.

10. INTERZICEM BLOCURILE ÎN PARC! Circulă ideea că pe locul stadionului s-ar putea construi blocuri sau case. Este FALS! Nici eu, nici Consiliul Local nu vom permite vreodată așa ceva!

În concluzie, am putea să zicem că este pe cale să se construiască stadionul pe care orice bistrițean va fi mândru să-și susțină echipa de suflet, locul unde poate striga cu putere: ”Hai, Gloria!”, a scris Cristian Niculae pe Facebook.

SPUNE-TI PAREREA