Un reportaj apărut la Pro TV scoate, încă o dată, în evidență, lucrurile grave care se petrec la Colibița de peste 10 ani, timp în care nimeni nu a făcut nimic să le stopeze. Doar vorbe, comisii, promisiuni.

Nu trebuia să ne prindă anul 2019 ca să aflăm că proprietarii de cabane își deversează fecalele în lac, în timp ce își închiriază proprietățile la prețuri exorbitante, fără să plătească impozit la stat. Nu vă miră, așa-i? Ați auzit pe cineva să declare veniturile obținute pe urma unei închirieri de cabane cu 2000 de euro de Revelion? Eu nu!

Nu demult, ni se expuneau situații cu oameni care au construit în lac, cu zeci de proprietari care nu au autorizații. Ați auzit să fie vreuna demolată? Eu nu! Știți ce se întâmplă dacă îți lărgești, în Bistrița, balconul cu 30 de centimetri? Se dispune demolarea imediată! Sunt cazuri concrete. De ce nu s-au luat măsuri și în cazul celor de la Colibița?!

În toți acești ani, autoritățile județene ne-au dat doar subiecte de presă, ne-au spus cum se încalcă legea flagrant și, din când în când, au trimit câte un comunicat cu un amârât prins cu barca pe lac și amendat. Atât! N-am văzut să fie demolată nicio cabană construită ilegal.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, e din județul nostru. Oare nu are puțină mândrie, oare nu i se rupe sufletul când vede imaginile cu țevile direct în lac? Prefectul, mare iubitor de natură, prieten cu Tășuleasa și, credem noi, bine intenționat în ceea ce face, de ce nu bate puțin cu pumnul în masă la plictisitoarele ședințe prefecturale în care sunt și șefii organelor de control acre ar trebui să sancționeze astfel de nereguli?

Situația prezentată la Colibița nu este nouă și așa se întâmplă în toate domeniile, pentru că autoritățile n-au coaie. Județul ăsta e unul al șmecherilor, al bișnițarilor și al celor care au profitat cât au putut să se îmbogățească, eludând legea. Pentru simplul fapt că cei care ne conduc, cei care ar trebui să aplice legea sunt prieteni cu cei care au cabane, cu cei care schimbă valută la colțul străzii, cu cei care au firme de taxi și oferă servicii de doi bani, cu cei care construiesc blocuri cu mai multe etaje, fără autorizație, nu se schimbă nimic.

Până una alta, așteptăm să vedem reacția autorităților județene în cazul de la Colibița. Așteptăm.

SPUNE-TI PAREREA