Directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre situațiile în care doctorii primesc bani de la pacienți.

“Medicii cer șpagă sau pacienții o oferă? Condiționarea actului medical este un lucru care trebuie sesizat întotdeauna. Dacă i se condiționează cuiva realizarea actului medical, prin solicitarea anumitor sume de bani, sunt instituții ale statului care trebuie sesizate. Nu este normal ca un medic să condiționeze actul medical, mai ales că acum salariile sunt destul de interesante în zona medicală. Haideți să nu mai oferim, să nu mai aibă ce primi”, a spus Gabriel Lazany.

Directorul Lazany a spus că un pacient îi propunea să îi caute pe medici în buzunare la intrare și la ieșirea din spital. “Haideți să nu-i mai dăm, să nu mai am eu de căutat. Nu ar fi mai normal așa. Dacă un paznic vă cere bani, spuneți-i că veniți la mine… și data viitoare nu o să mai aibă ocazia să vă ceară. Dar atât e de îndoctrinată șpaga asta în medicină, încât dacă medicul refuză, atunci pacientul crede că e grav bolnav și că moare. De multe ori, medicii din generația tânără, care nu știu să ia, sunt puși în situații jenante, să tot fugă cu plicul după ei. Eu am văzut astfel de situații. Dați-le pace, nu-i învățați, e jenant!

 

1 COMENTARIU

  1. Domnul director, aveti dreptate. Problema este ca pe medicii batrani ( adica in prag de pensionare ) nu-i vindeca de aceasta ” boala ” mostenita din comunismul unde i-a platit prost , decat ” coparseele ” , lopetile , harletzele si limbile de clopot , indiferent ce salar le-ar da statul roman !
    Este adevarat ca “nu-ti cere nimeni “… dar efectiv nu te baga-n seama, daca … Haideti ca stiti Dvs destul de bine ce si cum … Omul, dupa ce este lasat sa se plimbe pe holuri … si sa astepte pe la usile care stau mai mult inchise… PRICEPE EL … ce si cum …
    Intr-adevar, generatia de medici tineri, nu-i invatzata cu spaga si am ramas foarte placut surprins cum un tanar medic m-a refuzat politicos si mi-a spus ca el a rabdat atata foame cat a fost student , de nici nu-mi imaginez io, dar acuma castiga bine si-mi da si mie daca am nevoie , sa-mi tin banii ca-mi trebuie pe leacuri… si pentru casa , ca el are suficient si este tare bucuros in primul rand ca are un job bine platit si util social si ca nu trebuie sa ” fuga din tzara ” sa-si gaseasca un rost prin strainatati , departe de parinti si de famila sa .
    M-a uns la suflet si i-am cerit politicos scuze ptr indrazneala avuta , m-a inteles si ” m-a iertat ” de acest … “plic ” … si nu-mi venea sa cred ca si la noi in tzara se poate ” intampla ” asta ! ! !
    Oricum, suntem ce CALEA CEA BUNA !

SPUNE-TI PAREREA