Filmul de Piatră, un festival inițiat la Piatra Neamț care aduce, în prim plan, cele mai noi tendințe și viziuni cinematografice din rândul tinerilor cineaști autohtoni, se va muta în acest an la Piatra Fântânele, în Bistrița-Năsăud.
Evenimentul are o tradiție de 11 ani, ediția cu numărul 12 urmând să fie organizată în județul nostru. Decizia de reloca festivalul aparține regizorului Andrei Dăscălescu, care a făcut acest anunț pe pagina sa de facebook:
„După 11 ani în care mi s-au cerut șpăgi, în care presa locală m-a făcut albie de porci (pentru că nu le-am plătit publicitate), în care am auzit întrebarea „și mie ce-mi iese?” de mii de ori (chiar și în anii în care am organizat festivalul cu buget zero), în care primarul se laudă că susține festivalul în timp ce angajații lui hărțuiesc echipa și încasează 5600 de lei… am zis STOP! Filmul de Piatra se mută din Piatra Neamț… la Piatra Fântânele.
Mulțumiri tuturor celor care au susținut festivalul de-a lungul anilor și voluntarilor fără de care aș fi renunțat demult!”

Ediția cu numărul 12 Filmul de Piatră va avea loc la Tășuleasa Social și va însemna patru zile cu proiecții în aer liber, workshop-uri, concerte, drumeții și petreceri la foc de tabără! Publicul este invitat să vină cu cortul (sau să se cazeze la pensiunile din Piatra Fântânele) și să petreacă 4 zile și 4 nopți magice, în creierul munților. Detaliile evenimentului vor fi anunțate pe parcurs, dar organizatorii fac înscrieri pentru voluntari, ira cineaștii își pot înscrie filmul pe www.filmuldepiatra.ro.

SPUNE-TI PAREREA