Duminică, 10 martie, de la ora 19 :00, va avea loc la Sinagoga Bistrița un recital susținut de ALEXEI NABIOULIN – pian (Rusia) și CVARTETUL TIBERIUS.

În program:

Dmitri Shostakovich – Cvintet cu pian în sol minor, op.57
Robert Schumann – Cvintet cu pian în Mi bemol major, op.44

Alexei Nabioulin a participat la numeroase concursuri, devenind laureat la fiecare din ele şi evoluând cu regularitate în Rusia, în ţările Europei de Est şi de Vest, America, Asia de Sud şi Africa, în cele mai mari săli de concerte din lume. Performanţele sale au fost recompensate cu premii – două piane de concert acordate de companiile „Kawai” şi „Seiler”, în prezenţa unui public select din care nu au lipsit preşedintele Irlandei sau preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin… Din 2012, Alexei Nabioulin este profesor la Conservatorul din Moscova.

Mihail Voskresensky, artist al poporului, profesor al Conservatorului de stat din Moscova spunea despre Nabioulin că „este unul dintre cei mai străluciţi studenţi ai mei pe care l-am pregătit vreme de 9 ani. Am fost întotdeauna fascinat de abilitatea lui de revela esenţa spirituală a muzicii pe care o interpretează şi de a-i împărtăşi sensul profund cu audienţa. Ca şi solist, Alexei e foarte subtil, sofisticat şi rafinat, iar interpretarea lui e întotdeauna încărcată de lirism. Interpretările sale se află sub semnul unei abordări poetice şi toate dificultăţile tehnice par cu uşurinţă depăşite de abilităţile sale sclipitoare de pianist.”

SPUNE-TI PAREREA