Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a anunțat că se vor face verificări privind achiziția unor lucrări derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Aceste verificări vin în urma unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder, care spuneau că un consilier de la Ministerul Dezvoltării controla mai multe firme care au obținut lucrări finanțate din bani publici.

“Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor articole ce vizează modul de implementare a unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) am dispus astăzi constituirea unui grup operativ pentru verificarea tuturor aspectelor semnalate.
Echipele mixte, formate din membri ai Corpului de Control și ISC vor verifica respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice aferente acestor investiţii, pregătirea şi implementarea investiţiilor, precum şi stadiile fizice şi valorice ale lucrărilor executate.
Controlul se va desfăşura în perioada 5-20 martie 2019, iar obiectivele de investiţii vor fi verificate de la momentul promovării acestora şi până în prezent”, a scris Daniel Suciu pe Facebook.

“Echipa din minister, oameni cu experiență în administrația publică locală, ştie ce înseamnă implementarea de proiecte și tocmai de aceea nu permit să planeze nicio suspiciune asupra celui mai important program derulat de minister, PNDL. Nu este important doar prin prisma sumelor mari alocate, ci prin tot ceea ce s-a reușit să se facă la nivelul comunităților locale. Și vorbim aici despre proiecte care au răspuns concret nevoilor de bază din comunități. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara și pentru români”, a mai scris Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA