Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a susținut astăzi o conferință de presă la Bistrița, după ce s-a întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cu directorii de școli.

„Am discutat cu toţi directorii de şcoli din judeţ toate problemele pe care mi le-au ridicat, dar şi pe care eu le-am ridicat către responsabilii de învăţământ din judeţ. Am discutat despre inspecţii, pe care trebuie să le facă şi directorii şi inspectoratul. Centrarea pe inspecţie cred că ne-ar ajuta să creştem calitatea procesului de învăţământ. Am discutat despre nevoia de a regândi evaluarea externă pe care astăzi o face ARACIP, toată lumea s-a plâns aici de birocraţia excesivă pe care o ridică acest mod de evaluare, prin viitoarea lege va trebui să corectăm aceste lucruri”, a declarat Ecaterina Andronescu.

„Ar trebui să cuprindem în viitoarea lege, nu numai să îndreptăm lucrurile care nu au mers şi care au derivat din legea în vigoare, lucruri care să dea viziune sistemului de învăţământ. Ce fel de personalitate vrem să şcolim noi? O personalitate care să vrea să acumuleze informaţii şi la sfârşitul şcolii să nu ştie ce să facă cu aceste acumulări pe care le-a făcut sau o personalitate care prin acumulările care le-a făcut este capabilă să înţeleagă lumea în care îşi desfăşoară viaţa şi activitatea profesională, o personalitate care să fie capabilă la noi adaptări, pentru că eu sunt sigură că niciunul dintre cei aflaţi astăzi în şcolile noastre nu vor avea un singur job în toată viaţa”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Vezi mai jos declarațiile ministrului:

 

SPUNE-TI PAREREA