Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de ministrul Educației – Ecaterina Andronescu, că se vor face investiții de 25,5 milioane de euro în școlile din Bistrița, în următorii ani.

„Vreau să vă asigur că eu și echipa mea din Primărie sprijinim orice inițiativă care să ducă la creșterea calității învățământului. Mă bucur că Guvernul României a decis și a găsit resurse pentru ca nivelul salariilor din învățământ să ajungă la plafonul maxim până în 2020 și astfel cadrele din învățământ vor beneficia de creșteri salariale consistente.

Pentru mine este foarte clar că nu vom putea dezvolta acest oraș decât dacă nu vom investi masiv în educația copiilor noștri, în pregătirea copiilor noștri. Noi, cei de la Primărie, avem ca preocupare să investim, în Bistrița, în următorii doi ani, 25,5 milioane de euro în infrastructura școlară.

Aceste investiții le facem după o perioadă lungă în care am muncit la documentații, la aprobări, la avizări și iată că a venit și momentul ca aceste investiții să se materializeze în fapte. Opt unități de învățământ, din care trei școli gimnaziale, trei licee și două grădinițe, vor intra în reabilitare și modernizare și vor fi finalizate în următorii doi ani”, a declarat Cristian Niculae.

Unitățile de învățământ care vor fi reabilitate din fonduri guvernamentale și europene sunt Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Grădiniţa nr. 2 de pe str. N. Bălcescu şi Grădiniţa nr. 3 de pe Aleea Plăieșului.

SPUNE-TI PAREREA