Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut o vizită la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, unde s-a întâlnit cu cadrele didactice.

Andronescu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se vor găsi soluțiile legale pentru ca să se poată reabilita clădirea colegiului.

„Vom găsi soluţiile juridice ca acest lucru să fie posibil, pentru că este un liceu de top din acest judeţ şi nu ne mulţumeşte faptul că nu s-a reuşit până acum reabilitarea lui. Sperăm ca anul acesta să găsim formula juridică necesară. Ştiţi că liceul a fost retrocedat Bisericii Evanghelice, iar biserica l-a dat pe o perioadă de 99 ani şcolii, cu precizarea că nu trebuie să-i schimbăm destinaţia. Fără îndoială că nu intenţionăm să schimbăm această destinaţie şi atunci cumva, prin lege, trebuie să găsim formula în care liceul să poată fi administrat de Primărie şi Primăria Bistrița să-şi exercite rolul de administrator, aşa cum şi-l exercită în legătură cu celelalte şcoli pe care le-a reabilitat sau pe care le are în proces”, a declarat ministrul Educației.

SPUNE-TI PAREREA