Primăria Bistrița și Consiliul Județean demarează un proiect pentru realizarea unei baze sportive în Wonderland. Președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan și viceprimarul Bistriței – Cristian Niculae au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, ce investiții se vor realiza. Astfel, o sală polivalentă, un stadion și un teren sintetic la dimensiuni omologate se vor face în complexul din Unirea, cu fonduri guvernamentale și locale.

Stadionul „Jean Pădureanu” va fi cumpărat de Primăria Bistrița, care îl va demola, pentru a extinde parcul municipal. Demolarea se va face numai după finalizarea noului stadion din Wonderland, care se va numi tot „Jean Pădureanu”.

Citește și: Cum va arăta noul complex sportiv din Bistrița, cu sală de sport și stadion (FOTO-PLAN)

„Am avut o discuție cu domnul viceprimar Niculae și salut decizia de asumare a lui și de preluare a comisiei de negociere a preluării stadionului de către Primăria Bistrița. În paralel, Consiliul Județean a decis și va merge joi în plen cu câteva lucruri concrete, în ceea ce privește dezvoltarea unui nou mare complex sportiv, în zona cunoscută Wonderland. Investițiile vor fi preluate de Consiliul Județean, în integralitate. Sunt convins că în 2-3 ani putem să mutăm activitatea sportivă de bază în Wonderland, cu toate facilitățile”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

„Eu pot să spun că mă bucur foarte mult că un proiect despre care eu vorbesc de 2 ani și jumătate, prin asocierea domnului președinte cu noi întră în linie dreaptă, pentru a fi realizat. Am vorbit de foarte multe ori de extinderea parcului municipal, am vorbit de foarte multe ori de faptul că în zilele de primăvară, vară, parcul municipal este supraaglomerat, am vorbit de foarte multe ori de faptul că trebuie să avem ieșire la malurile râului, care vor fi amenajate, vom avea o zonă de promenadă. Cred că, cu ajutorul pe care îl dă Consiliul Județean, prin finanțarea acestui stadion nou, parcul municipal va fi extins”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

„În ședința viitoare de Consiliu Local, eu voi propune o comisie de negociere a cumpărării stadionului Jean Pădureanu. Anul trecut, am transferat aproximativ 3 hectare de teren, proprietatea municipiului Bistrița în proprietatea Consiliului Județean, pentru a realiza complexul sportiv compus din sală polivalentă de 2600 de locuri, cu teren de handbal și de baschet exterior, pistă de alergare, amenajări pentru concursuri de atletism. Astăzi a fost depusă la Primăria Bistrița o cerere pentru transferul a încă 12,5 hectare de teren pentru construirea unui nou stadion Jean Pădureanu, cu o capacitate de 10.000 de locuri. Cred că acest proiect este vital pentru viitorul orașului nostru”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae, adăugând că în bugetul pe anul 2019 se vor aloca bani pentru studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor râului.

Sala Polivalentă, omologată pentru handbal, volei, tenis de câmp, va fi finanțată cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, se va construi o sală mai mică, separată de sala mare, unde se poate desfășura pregătirea echipelor de handbal, volei și alte sporturi. Sala va fi adaptată pentru organizarea de concerte și alte evenimente. Accesul persoanelor cu dizabilități se va face cu ajutorul unui lift. De asemenea, se va face un hotel cu 27 de camere, facilități de cazare și masă pentru organizarea de competiții. 

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA