Consiliul Județean demarează, împreună cu Primăria Bistrița, un proiect important în Wonderland, proiect care prevede realizarea unui complex sportiv, cu stadion, sală polivalentă și terenuri de sport. Costul estimat al proiectului, fără stadion, este de 10 milioane de euro.

„Ne-am uitat pe standardele UEFA, avem nevoie de un teren de peste 8000 locuri. Noi ne-am gândit la un stadion de 10.000 locuri, cu tribunele lângă teren. Pentru a nu neglija alte tipuri de sport, am discutat cu domnul Jiga care mi-a spus că FRF are o anumită sumă de la UEFA pentru construcţia unor terenuri sintetice la dimesniuni oficiale. Ei pun doar suprafaţa profesională. Vom propune Consiliului Judeţean să facem utilităţile, să viabilizăm terenul, să facem suportul, vestiare şi o tribună de 500 de locuri. Vom aveam un teren sintetic la dimensiuni oficiale de 106 pe 68 m care poate fi împărţit în trei terenuri de minifotbal, cu nocturnă, vestiare. De asemenea, aici vom face o pistă de atletism, la standarde europene. Ştim că atletismul nu atrage foarte multă lume la stadion, 500 de locuri în tribună cred că vor fi suficiente”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Sala de sport va avea 2600 de locuri. „A fost gândită şi o zonă cu un teren de dimensiuni oficiale unde să se poată pregăti echipele, separată de sala mare. De asemenea, va exista un perete mobil, astfel ca terenul de pregătire să poată fi folosit pentru montarea unor scene pentru concerte. Pe suprafaţa terenului, care va fi protejat special, se pot pune scaune şi vom avea 5000 locuri pentru concerte şi alte activităţi care au nevoie de scenă. Cele două terenuri pot fi unite pentru alte tipuri de activităţi”, a spust preşedintele Radu Moldovan.

„Astăzi a fost depusă la Primăria municipiul Bistriţa cererea de transfer a încă 12,5 hectare de teren, în aceeaşi zonă pentru construirea noului stadion „Jean Pădureanu” în Complexul de agrement din Unirea, cu o capacitate de 10.000 locur. În parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi FRF, pe acelaşi amplasament va fi construit un teren sintetic de dimensiuni oficiale, care va avea şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Cred că acest proiect este vital pentru oraşul nostru şi pentru bunăstarea bistriţenilor.În cel mai scurt timp, vom cumpăra stadionul „Jean Pădureanu” şi după ce vom construi noul stadion „Jean Pădureanu” din Complexul Unirea, vom căuta surse de finanţare pentru a-l demola şi a-l transforma în parc”, a declarat viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA