Mai sunt două zile până în 1 Martie și bistrițenii pot să se „aprovizioneze“ cu simbolul primăverii, mărțișorul, de la magazine, tarabe sau de la târgurile meșteșugarilor din județ.

Asociația Produs în Bistrița-Năsăud și-a deschis astăzi târgul de mărțișor, în Piața Centrală din Bistrița. Asociația a transmis și un mesaj prin care critică producția mărțișoarelor pe bandă rulantă și îi asigură pe cumpărători că de la meșteșugari vor primi obiecte unicat, dar și zâmbete calde și vorbe dulci.

„Dacă marțisorul e un simbol geto-tracic, de ce am dărui celor dragi un surogat de origine străină, produs pe bandă rulantă, de lucrători care nici măcar nu-i înțeleg menirea. Anul acesta, fiți diferiți.
Haideți la Târgul de Mărțișor Produs în Bistrița-Năsăud din Piața Centrală, locul în care creativitatea nu are limite și tradiția e la ea acasă: mărțișoare unicat și cadouri speciale, realizate manual, din produse prietenoase cu mediul înconjurător și ingrediente naturale, de către iscusiți meșteri și producători locali care, cu siguranță, vor face ființele dragi vouă să se simtă unice.
Bonus: zâmbete calde și vorbe dulci.
Ah, am uitat să vă spun: nu suntem comercianți, suntem meșteșugari/ artizani/ producători! E un lucru cu totul diferit, așa că, să nu confundăm“, a transmis Asociația Produs în Bistrița-Năsăud .

Târgul de mărțișor se deschide și la Biblioteca Județeană, începând cu ziua de joi, 28 februarie, de la ora 13.00. Mărțișoarele au fost confecționate de elevi de la mai multe centre școlare, școli gimnaziale și licee din județ.

SPUNE-TI PAREREA