Directorul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, a declarat că dacă bugetul nu va fi promulgat, instituția pe care o conduce va suferi pierderi de 1 milion pe lună.

„Dacă nu intrăm cu data de 1 aprilie – şi mai mult ca sigur că nu vom intra – având în vedere că mergem pe contractarea de anul trecut, cu fracţie lunară, şi nu intrăm cu noii indicatori pe care i-am îndeplinit anul trecut, Spitalul din Bistriţa pierde cam un milion de lei pe lună. Aceasta este diferenţa la care mă aştept la contractul de anul acesta în plus faţă de indicatorii de anul trecut”, a explicat Gabriel Lazany.

„Investiţiile care s-au făcut în spital până acum şi medicii noi care au venit au venit cu proceduri chirurgicale, medicale noi, mult mai complexe, de aceea indicele de complexitate a cazurilor la spitalul a crescut. Am insistat foarte mult pe durata medie de spitalizare şi aceasta s-a diminuat, fapt care aduce o creştere a bugetului care urmează să fie contractat de Spital cu Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud. Fiecare lună de amânare ne ve afecta pentru că nu vom mai încasa aceşti bani. Foarte probabil, că se va funcţiona pe acte adiţionale şi în trimestrul doi din 2019, astfel că pierderile se vor resimţi acut”, a declarat Gabriel Lazany.

SPUNE-TI PAREREA