Avocatul George Gaftone a avut o poziție surprinzătoare referitoare la alocațiile copiilor. Gaftone, care este și prim-vicepreședinte PNL Bistrița, spune că va renunța la alocația pentru copilul său.

„Constat că este o dezbatere intensă pe alocaţia copiilor. Eu, personal, ca viitor părinte voi formula o cerere de renunţare la această alocaţie. De ce? Am responsabilitatea stabilită prin cutumă, obiceiul locului să stabilesc prenumele şi biserica de botez. Că mă recomandă să-i stabilesc şi calitatea de asistat social? Da, nevoia unei alocaţii?”, a scris George Gaftone pe Facebook.

„Ce îi pot răspunde lui când mă vă întreabă de ce i-am acceptat alocaţia de doi bani? De ce i-am acceptat calitatea de asistat social pentru un preţ aşa de mic? De ce nu i-am respectat demnitatea? Ce îi răspund? De ce nu i-am substituit, ca părinte, ajutorul şi să-i păstrez demnitatea? De ce să îi generez nevoia de ajutor din partea Statului din prima lună? De ce să-l leg de Stat şi să nu aştept ca Statul să-l asimileze ca unul de-al lui. De ce să se simtă perceput ca unul dintre ei şi nu unul dintre noi? Nu avem indoiala asupra educației noastre de militari”, a scris Gaftone.

Recent, s-au majorat alocațiile pentru copii. Partidul Național Liberal a fost principalul militant al acestei majorări.

9 COMENTARII

  1. In toata lumea se ofera alocatii pt copii…ca d-l avocat nu are nevoie de suma asta,este una…daca ar avea o alta suma ca venit din alocatie (mai mica ca restul lumii- cei mici si multi) ar fi o alta treaba…dar , acceptam suma ce ni se ofera tuturor ,tocmai pt ca este un drept al oricarui cetatean.Decat un lobby politic asa ieftin, v-as recomanda sa donati acei bani ,care pt dvs reprezinta o „jignire” .

  2. Ar trebui să vă dați demisia și din demnitatea de avocat pentru că nu aveți abilitatea să apărați dreptul legal al fiului dumneavoastră!

    • Discursul unui om care „asisteaza” juridic primariile si institutiile statului de care vrea sa isi „detaseze” viitoare progenitura.
      Presupun ca a fost la fel de revoltat si atunci cand a aflat ca intrarile la „clientii” sai au fost deschise de mama sa. Dealtfel e cu siguranta inca suparat pe mamica, ca i-a stirbit demnitatea si nu l-a lasat sa demonstreze ca poate fi un avocat de top intr-o lume capitalista, fara sa depinda de institutiile statului.

  3. Dumneata DA, ca ai suficienti bani sa nu-ti trebuiasca ! De fapt, eu as defiintza alocatia de stat pentru copiii a caror parinti au venitul pe cap de familie , mai mare decat este salarul minim net pe economie .

    • Altfel spus, draga cititorule, e bine sa-i dam inainte cu populismul si cu marirea pepinierei de asistati sociali care traiesc, fumeaza si beau alocatiile copiilor in loc sa mearga la munca pentru a le oferi o educatie si o viata corespunzatoare. Bravo! De asta o ducem asa bine ca natie. Felicitari domnul avocat!

SPUNE-TI PAREREA