Gabriel Rus, tânărul din Târlișua care a provocat un accident mortal, fiind beat la volan, a fost condamnat la închisoare.

Conform ziarului Gazeta de Bistrița, Gabriel Rus a fost condamnat definitiv, miercuri de Curtea de Apel Cluj, la 5 ani și 2 luni de închisoare.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.proc.pen., admite apelurile declarate de către persoanele vătămate Z. M. N., Z. I. A., Z. T., Z. E. împotriva sentinţei penale nr. 228/30.10.2018 Judecătoriei Bistriţa – Năsăud, pe care o desfiinţează în latura penală şi, judecând în fond:

Condamnă pe inculpatul R. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de: – ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 4 ani închisoare. – vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. – conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Constată că infracţiunile sus menţionate au fost comise sub forma concursului real și formal prev. de art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

În baza disp. art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 2 luni închisoare), astfel că aplică inculpatului pedeapsa finală de 5 ani şi 2 luni închisoare, în regim de detenție. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. II.În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul – inculpat R. G., împotriva sentinţei penale nr. 228/30.10.2018 Judecătoriei Bistriţa – Năsăud (n. r. – Judecătoria Beclean).

Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj, suma de 130 lei, onorariul parţial avocat din oficiu, pentru dna avocat C. M. – I., ce se va avansa din FMJ. Obligă apelantul să achite în favoarea statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20 februarie 2019″, este decizia Curții de Apel Cluj.

În toamna anului 2017, Gabi Rus, venind de la o nuntă la care a consumat alcool, a lovit un taxi cu mașina pe care o conducea, un VW Touareg. În urma impactului, ambele mașini s-au făcut praf iar șoferul taxiului, Claudiu Zegrean, a decedat. Gabriel Rus a fost, inițial, arestat preventiv pentru 30 de zile iar apoi judecătorii au dispus, ca măsuraă preventivă, arestul la domiciliu.

SPUNE-TI PAREREA