Un grup de bistrițeni care performează la sportul minții, au ajuns în finala națională de șah. Asociația Șah Club Bistrița a trasmis un comunicat de presă în care a prezentat rezultatele clublui la semifinalele Campionatuluii Național Individual de Șah Seniori.

„La Cluj-Napoca, s-a încheiat recent una dintre seriile semifinale ale Campionatului National individual de șah seniori, editia 2019. Celelalte serii semifinale se desfasoara la Bucuresti, Iasi si Timisoara. Miza competitiei a fost calificarea la finala nationala care va avea loc in luna martie in statiunea Olanesti, unde vor juca si sahistii profesionisti calificati direct in finala. Din seria de la Cluj s-au calificat primii 15 clasati si cei la egalitate de puncte cu locul 15, competitia aliniind la start 99 de jucatori.

Jucatorii legitimati la Sah Club Bistrita au avut o evolutie excelenta. ,4 sahisti bistriteni au obtinut calificarea in finala de la Olanesti.
Maestrul FIDE, Rusan Paul care era favoritul numarul 4 la startul competitiei , s-a clasat pe locul 3 cu 7 puncte din cele 9 runde disputate in sistem elvetian.
Ceilalti sahisti bistriteni calificati in finala sunt: Chima Radu, Rauca Horatiu, Balan Briana (toti cu 6 puncte),. La competitie a participat si juniorul Sandor Denis, tanara speranta a sahului bistritean, care a ocupat locul 2 in clasamentul pe sectiuni la baieti sub 12 ani.De mentionat faptul ca mai vechea cunostinta Briana Balan a avut o prestatie excelenta care-i da drept de participare in finala masculina!

Rezultatul obtinut de sahistii bistriteni e meritoriu dar ca de obicei lipseste momentan sustinerea financiara pentru participarea la finala de la Olanesti.Iata clasamentul final cu jucatorii calificati in finala ,din semifinala de la Cluj“, a transmis Șah Club Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA