În perioada 8-10 februarie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate aproximativ 600 de sancțiuni contravenționale, dintre care majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 190 000 lei.

Totodată, față de 85 de conducători auto a fost dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare pentru diferite.

La data de 8 februarie a.c., pe DN 17, prin Beclean, polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic un tânăr, de 26 ani, din județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 9/10 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un bărbat, de 30 ani, din Bichigiu, în timp ce conducea un ATV prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași noapte, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un bărbat, de 40 ani, din Bichigiu, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența alcoolului.

A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un tânăr, de 21 ani, din Telciu, în timp ce conducea prin localitate, un autoturism care tracta o remorcă neînmatriculată.

A fost înregistrat dosar penal pentru punerea în circulație pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Bărbat condamnat la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 9 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Beclean, împotriva unui bărbat, de 27 ani, din comuna Rebra.

Acesta a fost condamnat la un an și șapte luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și fără permis de conducere, fiind încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA