“A existat un sondaj prezentat la televiziuni, în care 90 la sută dintre respondenți au spus că nu știu ce a făcut președintele Klaus Iohannis pentru România. Constructiv, chiar nu a făcut nimic. În schimb, a încercat să bage bețe în roate la tot ce a făcut guvernul PSD ALDE și a încercat să fie o frână”, a declarat deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, în cadrul unei conferințe de presă.

Doina Pană a prezentat, în 7 puncte, episoade care l-au avut pe Iohannis în prim-plan.

“Îmi aduc aminte că, în momentul în care a picat Guvernul Ponta – poate cel mai performant guvern, președintele Iohannis a venit cu Guvernul Cioloș, poreclit Guvernul zero. Nu a fost chiar zero, dar la unele capitole nu s-a făcut nimic: la fonduri europene, pe păduri, s-a instalat pentru prima dată criza lemnului de foc… a fost un guvern dezastru. În 2016, românii au dat votul PSD-ului.

Al doilea a fost respingerea categorică, pe niște motive persuasive, propunerea cu Sevil Shhaideh la funcția de premier, care era una dintre cele mai pregătite persoane, cu o pregătire aparte. A refuzat-o pur și simplu.

S-a instalat Guvernul Dăncilă. De 7 ori a cerut să plece Guvernul Dăncilă. Guvernul Dăncilă a fost atât de blamat, pentru că s-a dus o politică de defăimare, din punctul meu de vedere foarte strategic gândită. Să știți că, împreună cu celelalte două guverne, din 2016 și până acum, a realizat cât toate guvernele Ponta împreună, pe linie economică și fiscală. Guvernul Dăncilă este cel care a venit cu creșterile de salarii, de pensii, măsuri pe care românii le văd.

A încercat să blocheze tot ce se poate, adică toate legile pe care noi ne-am angajat că le facem. Le-a trimis la Curtea Constituțională, le-a întors înapoi, să nu facă promulgarea lor. A ieșit cu acuzații, cu întrebări retorice dacă o să avem bani de pensii și salarii, pentru a crea panică.

A recurs inclusiv la defăimarea României. În repetate rânduri a făcut afirmația că României nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. După o lună se dovedește că este pregătită și competentă, așa cum funcționează, cu doi miniștri delegați.

A introdus în lupta politică și armata. Noi avem o armată foarte apreciată, dar din cauza domnului președinte Iohannis, nu avem șef de stat major, nu avem conducător al Armatei.

A ajuns să încalce Constituția pe care a jurat și Deciziile Curții. Cum să te declari susținător al statului de drept când tu nu respecți deciziile Curții Constituționale? Noi, de 80 de zile suntem fără 2 miniștri numiți. A refuzat și să-i elibereze din funcție, deși existau două demisii. A venit Curtea și a spus că “de îndată”, ca răspuns. Acest “de îndată” a însemnat vreo 16 zile. Era momentul în care ne pregăteam de președinția UE și nici acum, când exercităm președinția de o lună de zile, nu avem doi miniștri”, a spus Doina Pană.

SPUNE-TI PAREREA