Deputatul PSD, Daniel Suciu, a comentat astăzi declarațiile deputatului PNL Robert Sighiartău, care spunea că în Bistrița-Năsăud nu s-au realizat proiecte importante în ultimii ani.

„Nu știu ce servesc la ședințele de partid cei din PNL, pentru că vrem și noi, pentru că altfel nu-mi explic cum poți tu, secretar general al unui partid, provenit din Bistrița, să vii în fața cetățenilor din acest județ și să spui că în județul Bistrița-Năsăud doar s-au asfaltat niște ulițe și atât. Fac o paranteză și l-aș ruga pe domnul secretar general să nu mă căineze pe mine al cui adjunct sunt sau nu sunt, în condițiile în care el este adjunctul unui om fără job. Președintele PNL este sau a fost angajat fictiv la o firmă din Târgu Mureș și trăiește de pe banii PNL.

Nu poate Robert Sighiartău să vină și să pună că în județul Bistrița-Năsăud doar s-au asfaltat niște ulițe pentru că își jignește proprii primari și o face fără să aibă habar ce se întâmplă în județ. Vreau să vă spun că acele ulițe de care vorbește Robert Sighiartău sunt de fapt drumuri județene și drumuri naționale care din 2016 au intrat într-un proces de reabilitare care se va finaliza în 2020”, a spus Daniel Suciu.

Acesta a enumerat drumurile care s-au realizat sau sunt în curs de realizare și care trec prin primării conduse de primari PNL.

„Niște ulițe sunt, de fapt, 34 de proiecte aprobate și semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Guvernul PSD-ALDE, în valoare de peste 104 milioane de lei, bani care se duc exclusiv, de la ciuma roșie, către primării conduse de primari PNL, care sunt primari foarte buni. Văd că își face poze cu primarii, dar omite să spună aceste lucruri. Niște ulițe sunt, de fapt, drumurile județene Visuia – Silivaș, Archiud – Sânmihai, Negrilești – Breaza, Uriu – limită Maramureș, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, Strugureni – Matei, Nușeni – Corvinești, Buduș – Șieu, plus 4 poduri. Dacă veți lua traseul acestor drumuri județene, care se vor finaliza până în 2020, veți vedea că trec și prin comune cu primari PNL, cu care Robert Sighiartău se laudă și bine face, că sunt primari foarte buni”, a spus Daniel Suciu.

„De asemenea, vreau să îi întreb pe cei din PDL ce a rămas din perioada în care ei au fost la conducerea Consiliului Județean? Ce a rămas palpabil, ce s-a făcut? Noi spunem că, în această guvernare, din 2016 până în 2020, sunt 165 de proiecte semnate, în execuție, în toate comunele și orașele din județ, prin PNDL, prin Ministerul Dezvoltării. Vreau să îl întreb de ce atunci când au avut toată puterea nu au reușit să modernizeze toate drumurile naționale din județ? De ce nu au reușit să modernizeze DN 17C și DN 17D când era Liviu Rusu președinte de CJ și Ioan Oltean mare la București? De ce nu s-a pus o palmă de asfalt? Până în 2020, drumurile naționale din județ vor fi reabilitate”, a mai spus Suciu.

Deputatul PSD, Daniel Suciu, a enumerat și proiectele finanțete de Guvernul PSD ALDE de la bugetul de stat, pentru primăriile conduse de primari PNL.

„Chiochiș – 1 proiect, 3 la Coșbuc, 4 proiecte la Feldru, 1 la Ilva Mare, Lunca Ilvei – 3, Matei -1 , Miceștii de Câmpie – 3, Negrilești – 3 proiecte, Nușeni – 4 proiecte, Sângeorz – Băi, Rebrișoara – 2, Runcu Salvei -1, Șieu Măgheruș, Spermezeu, 5 proiecte la Șieuț… Îi mai aștept pe domnul Robert Sighiartău să vină în județ”, a spus Suciu.

SPUNE-TI PAREREA