Directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a declarat într-o conferință de presă că se lucrează la o serie de măsuri prin care medicii să opteze mai puțin pentru privat și să fie plătiți pentru serviciile suplimentare la stat.

Lazany spune că are în vedere modificarea regulamentului Policlinicii, după modelul implementat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul din Baia-Mare.

“Medicii care desfășoară activitate suplimentară peste norma cu CJAS, să nu mai fie nevoiți să plece după-masă în mediul privat, să-și desfășoare activitatea în continuare în spital, iar spitalul să îi remunereze, să le dea o parte din veniturile încasate. Cred că va fi mult mai corect și cinstit din partea personalului ca să facă acest lucru, în condițiile în care vom încerca să îi plătim, poate nu ca la privat, unde se fentează anumite impozite… nu că se fentează, dar sunt artificii legale, în sensul că se fac contracte pe SRL-uri și plătești 1 la sută pe venit, iar la spital, ca angajat i se reține 42 la sută. Vom face ca proporția veniturilor să fie inegală, adică să fie mai mult către medic, ca să putem să îi dăm o sumă mai mare”, a declarat Lazany.

Directorul spune că nu are o evidență a medicilor bistrițeni care lucrează la stat și la privat pentru că, fiind o meserie liberală, acest lucru este perfect legal.

SPUNE-TI PAREREA