Așa cum a anunțat Cristian Niculae pe Facebook, cea mai veche stradă de pământ din municipiul Bistrița se va moderniza complet cu bani de la Guvernul României.

Am început procedura de achiziție publică a lucrărilor de execuție a străzii Valea Ghinzii,stradă care leagă Cartierul Unirea, Complexul Wonderland, zona rezidențială Valea Ghinzii, cu restul orașului.

 

Una dintre cele mai vechi străzi de pământ din Bistrița, strada Valea Ghinzii, a intrat în linie dreaptă pentru a fi modernizată complet cu finanțare de la Guvernul României(PNDL), valoarea totală a proiectului fiind de 27,3 milioane lei, aproximativ 6 milioane de euro.

 

Pentru această stradă de peste 3 kilometri lungime, în data de 30 ianuarie 2019, a fost publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) anunțul de achiziție publică, proiectul tehnic, toată documentația și avizările necesare fiind finalizate în acest moment.

 

Lucrările care se vor executa sunt după cum urmează:

– asfaltarea străzii pe toată lungimea

– reconfigurarea rețelelor de utilități: canalizare – rețea electrică (astfel încât să acopere necesarul din prezent al zonei cât și nevoile viitoare preconizate) pe o distanță de 3 aproximativ km

– Amenajarea de rigole de scurgere a apei – distanță de aproximativ 3 km

– Amenajarea podețelor de acces la proprietăți

– Amenajarea de trotuare cu o lățime de 1,5 m – pe o distanță de aproximativ 3 km

– Amenajarea de piste de biciclete cu o lățime de 2 m – pe o distanță de aproximativ 3 km

– sistem de iluminat public.

 

Aceste lucrări complexe vor schimba complet aspectul zonei rezidențiale și va da posibilitatea de extindere în continuare a orașului, într-o zonă unde există foarte multe terenuri proprietate privată pe care se poate construi în viitor.

#Dezvoltare #Bistrița

 

Conform fișei tehnice de proiect se vor amenaja 2 străzi având o lungime totală de 3245 metri liniari, trotuar cu o lungime de 3280 metri, piste pentru bicicliști, rețea de canalizare cu stații succesive de pompare, aducțiune de apă și amenajarea iluminatului public pe o lungime de 3350 metri.

1 COMENTARIU

  1. Sa va dea Dumnezeu sanatate domnu vice ca va implicati in sfarsit in orasul nostru
    era de mult nevoie de cineva asa de activ ca dumneavoastra ca ne ingroapa copii si noi tot prin gropi am fi umblat
    multa sanatate

SPUNE-TI PAREREA