Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a vorbit, într-o conferință de presă, despre faptul că sunt foarte mulți vizitatori la Spitalul Județean Bistrița și acest lucru le poate dăuna pacienților și medicilor.

“E destul de greu de lucrat cu oamenii. Eu am fost și în ultimele zile destul de mult prin spital, cu diferite ocazii și va trebui să găsim, de comun acord, o soluție, pentru că e foarte greu să faci act medical în condițiile în care salonul este plin de vizitatori. Nu mai vorbim de securizarea spitalului și a pacienților în situații de epidemie de gripă cum este acum. Eu am petrecut aseară vreo 3 ore în spital și pe la 10 noaptea era flux foarte mare de vizitatori”, a spus Radu Moldovan.

“Va trebui să găsim soluții împreună cu oamenii, pe care îi înțelegem că au în spitale pe cineva drag, că vor să ajungă acolo, dar trebuie să înțeleagă și cetățenii județului Bistrița-Năsăud, pe care eu îi iubesc și îi apreciez foarte mult că fără voia lor pot face mai mult rău decât bine… vă asigur că îi voi ruga pe colegii mei din managementul Spitalului să preluăm modele de succes din alte părți, pentru că aseară, stând de vorbă cu colegii noștri mai tineri, mi-au dat exemple din altă parte, unde sunt zone speciale, după care nu mai intră nimeni. O să se supere lumea o perioadă, dar trebuie să înțeleagă că trebuie să protejăm pacientul și să-i creem medicului mediul optim de a trata și de a nu aduce factori suplimentari de stres sau de emoții, care nu sunt cele mai bune de fiecare dată”, a mai spus șeful CJ.

 

 

SPUNE-TI PAREREA