Vasile Silași, secretar general al PNL Bistrița-Năsăud și-a anunțat ieri demisia din această funcție deținută în cadrul partidului. Silași a transmis astăzi o motivare mai amplă a gestului său, prin care a scos la iveală mai multe nereguli din organizația județeană a liberalilor bistrițeni:

„Sunt dator să explic motivul demisiei mele și am să o fac! Ea vine după un șir de evenimente ce o precede, iar conferința de vineri a fost doar punctul cuminant care m-a determinat să o anunț. Nu am demisionat pentru că nu am fost invitat! Am demisionat din funcția de secretar general al PNL Bistrița-Năsăud pentru că nu mai sunt dorit în echipa de conducere!
În acea conferință organizată de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a fost prezentată o altă echipă de conducere decât cea aleasă prin vot. A fost o conferință organizată după foarte mult timp de către deputatul PNL în care mi s-au contestat hotărârile și deciziile discutate cu președintele organizației județene, iar în loc să lăsăm BPJ-ul să hotărască în cazul Monica Săsărman, domnul deputat a sugerat că am greșit.
Mi-am asumat această greșeală prin demisie, ”greșeala” de a cere excluderea unui consilier județean care a votat constant cu PSD-și care a participat la o fiestă a acelui partid.
Demisia mea se datorează faptului că m-am săturat să mă apăr de colegii mei în partid!
M-am săturat să mă apăr de secretarul general al partidului care trimitea constant mesaje în Biroul Permanent Județean să fiu schimbat!
Faptul că a pierdut alegerile interne în județ și propulsarea lui într-o funcție națională i-a permis boicotarea oricăror decizii luate de conducerea județeană.
M-am săturat să aflu din presă cum secretarul general al PNL laudă primarii PSD din județ. Nu cred că o organizație poate avea performanță atunci când liderii naționali o contestă și fac ei înșiși negocieri fără a o consulta. Știm cazurile Raluca Turcan și Ionuț Simionca. Nu cred, de asemenea, că trebuie să continui într-o echipă prezentată de Robert Sighiartău unde organizațiile speciale sunt scoase în față cu lideri precum veșnciul luptător USL Stelian Dolha, președinta de la femei Diana Morar care e și consilierul municipal lăudat de primarul Crețu pentru ajutorul dat în ședințele de CL Bistrița.
Nu poți ridica acest partid când organizația municipală se consideră autonomă și răspunde doar la comanda lui Robert Sighiartău ignorând total conducerea județeană.
Am văzut parada celor cinci aspiranți la statutul de candidat al PNL la funcția de primar al Bistriței. Într-un partid serios atunci când președintele partidului își anunța candidatura pentru o funcție, ceilalți se retrag! Asta înseamnă asumarea rezultatelor
În ultima vreme, aceste atacuri s-au acutizat, iar atacurile colegilor mei au trecut și asupra comunei pe care o conduc. Au numit-o ”subdezvoltată” în ziarele care scriu la comanda lor.
Nu înțeleg și nu voi înțelege acest mod de a face politică în care principalul obiectiv este să îți ataci colegii de partid. Nu voi înțelege niciodată frustrarea celor care au pierdut în alegeri erijându-se în lideri apoi.
M-am săturat să fiu acuzat de acești luptători USL că sunt vândut PSD pentru că am dus președintelui CJ un produs al comunei Chiochiș, un produs care ajută o cooperativă a comunei, o cooperativă în care este asociat un deputat PSD, într-adevăr, dar din care eu nu fac parte. Dacă asta înseamnă să fii vândut PSD, eu mă declar vinovat.
Trebuie să le cer scuze și celor care au crezut în mine, celor că m-au susținut și m-au votat! Rămân primarul comunei Chiochiș mai departe pentru că eu cred în OAMENI!
Acești colegi ai mei uită că oamenii sunt importanți în politică, nu funcțiile lor efemere pentru care ar face orice.
Dragă Samuel sper că vei înțelege și tu acum motivele demisiei mele. Iar tu Traian sper că nu ai fost la volan când ai transmis acel comunicat. Nu e frumos să faci bășcălie de un coleg primar!“, a transmis Vasile Silași.

1 COMENTARIU

  1. Traiti intr-o tara de imbecili , domnule Silasi ! Imbecili cu studii superioare si cu aere de elitisti ! In realitate , progeniturile sistemului comunist , care a ridicat la suprafata non-valorile, nesimtirea si neamul prost ! Ma uit la papagalii din fruntea PNL si de multe ori zic , ba , PSD-isti sunt hoti , nemernici si tot ce sta mai rau intr-un om , insa au un singur atu , sunt uniti si respecta ierarhia de partid ! In timp ce PNL-ul a ajuns un fel de carpa de sters pe jos ! Pana si slugile de la Uniunea Soros pentru Romania (USR) au dat dovada de mai multa verticalitate decat acest incest PDl-PNL … Felicitari pentru curaj !

SPUNE-TI PAREREA