Noul an începe cu vești bune pentru 4000 de elevi din municipiul Bistrița pentru care primăria a pregătit modernizarea, reabilitarea și dotarea clădirilor în care învață.

În anul 2019 încep lucrările la un număr de 3 licee din municipiul Bistrița respectiv la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” și la 3  școli: Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” și ”Școala Gimnazială nr.1” Bistrița.

În toate aceste unități de învățământ sunt înscriși în prezent un număr de 4000 elevi.

„Ca urmare a proiectelor la care am lucrat, depuse spre finanțare către Uniunea Europeană am reușit ca în acest moment să avem finalizate toate documentațiile pentru  un număr de 3 licee și 3 școli.Fiecare dintre aceste licee au obținut rezultate frumoase și consider că trebuie să investim cât mai mult pentru a oferi elevilor din Bistrița ocazia să învețe în cele mai bune condiții. De exemplu, clădirea Liceului „Tudor Jarda” are nevoie de reparații cât mai urgente pentru a se putea desfășura activitatea în condiții de siguranță pentru elevi. Prin investițiile pe care le facem o să avem școli mai performante energetic, mai curate, mai sigure și mai bine dotate!” – a declarat viceprimarul municipiului, Cristian Niculae.

Totodată, părinții bistrițeni vor putea alege dintre două grădinițe moderne.

Pentru că din studiile recente reiese faptul că în Bistrița trăiesc un număr mare de familii tinere, Primăria Bistrița a venit în întâmpinarea nevoilor prin construirea unei grădinițe noi, moderne și reabilitarea completă a uneia existente. Grădinița numărul 2 de pe strada Nicolae Bălcescu se află într-un stadiu avansat de lucru, iar Grădinița numărul 3 de pe strada Plăieșului va începe anul acesta.

„În toamna anului trecut verificam lucrările de la Grădinița nr. 5 de pe strada Mesteacănului acolo unde erau înscriși un număr de 52 de copilași. Astăzi avem bucuria să anunțăm că două noi grădinițe vor avea cele mai bune condiții. Aș dori să înțeleagă că am făcut din investiția în educație o prioritate a mea!” – a declarat Cristian Niculae, viceprimarul municipiului Bistrița.

Menţionăm că în anii precedenţi s-au efectuat lucrări de reabilitare la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, Şcoala Gimnazială a Colegiului Naţional Andrei Mureşanu, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, Colegiul Tehnic “Infoel”,  Sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv și Grupul Şcolar Forestier.

SPUNE-TI PAREREA