Ultramaratonistul Tibi Ușeriu se află la această oră în Canada unde se pregătește să ia startul unei noi curse extreme, cu temperaturi de -50 de grade și riscuri serioase. De data aceasta el ca alerga la Yukon Ultra Artctic, o competiție inițiată în 2003, în Whitehorse. Condițiile sunt la fel ca la Arctic 6633, cursă pe care a câștigat-o deja de trei ori, doar că de data aceasta Tibi aleargă pentru a promova Via Transilvanica, cel mai recent proiect Tășuleasa Social. Cursa va avea lic în perioada 3-16 februarie 2019.

“Într-o bună zi, după ce am stat o vreme îndelungată de unul singur, am descoperit că există posibilitatea să alerg. De atunci  alergarea a devenit pentru mine sinonimă cu libertatea. Sinonimă cu un parcurs și cu un sens. 

Nu am alergat niciodată de dragul performanței sportive, pentru bani sau pentru premii. Am urmărit mereu ceva personal. Am căutat să mă împac iar și iar cu mine însumi, să mă regăsesc. Cu fiecare cursă în care mă implic, descopăr un alt Tibi decât cel pe care îl știam cândva.

În 3 februarie voi lua startul la o nouă cursă extremă: Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum de acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini. 

Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica, acest Camino românesc, care ne poate aduce pe toți mai aproape unii de alții. Iar acum, parcă e nevoie de acest lucru mai mult ca niciodată.”, a transmis Tibi Ușeriu pe facebook. 

SPUNE-TI PAREREA