Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, împreună cu mai multe instituții din județ, a realizat un proiect de prevenire a bullyingului, avându-l ca ambasador pe Tibi Ușeriu.

“Bullyingul este un cuvânt din engleză care nu se poate traduce exact în limba română, dar se vede, fiind un comportament agresiv intenționat, menit să provoace disconfort, umilire, durere. Din păcate, el este prezent în școlile bistrițene și este necesar să ne implicăm”, transmite Prefectura.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a lansat proiectul de prevenire a bullyingului, avându-l ca ambasador pe Tibi Ușeriu, iar instituțiile partenere sunt: Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud- Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Asociația Tasuleasa Social.

Acest proiect de prevenire a bullyingului în școli face parte din misiunea Guvernului României de a crește gradul de siguranță al elevilor și personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

SPUNE-TI PAREREA