O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în această dimineață, o misiune umanitară pe ruta Otopeni- Cluj- Napoca – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Este vorba de un tânăr de 29 de ani din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, adus cu arsuri pe 49% din suprafaţa corpului.

A fost un caz de autoincendiere, tânărul şi-a turnat petrol după o ceartă cu tatăl său, apoi şi-a dat foc. Prezenta arsuri pe faţă, torace, membre inferioare, era intubat şi ventilat.

Potrivit MApN, misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 3.45, şi s-a întors în Bucureşti, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic şi Marian Drăghici – asistent”, mai precizează MApN,

Foto: Gabriel Stancu/ facebook Forțele Aeriene Române

SPUNE-TI PAREREA