oja semipermanenta

Oja semipermanenta s-a dovedit a fi unul dintre cei mai importanti aliati in frumusete pentru femeile din intreaga lume. Cu toate acestea, parerile negative nu au incetat sa apara. Pe cat de apreciata este, pe atat de multe mituri a strans in jurul sau si a reusit sa nasca destul de multe controverse. Ca sa venim in ajutorul tau, am stat de vorba cu nail artistii Melkior Professional si i-am rugat sa ne vorbeasca mai multe despre oja semipermanenta. Ce au avut de spus? Afla in acest articol.

Mit: oja semipermanenta distruge unghiile

Exista voci care afirma cu tarie ca oja semipermanenta este daunatoare unghiilor noastre. In realitate, nu numai ca nu le afecteaza, ci le ajuta sa fie mai rezistente si mai sanatoase. Mai mult decat atat, oja semipermanenta actioneaza sub forma unui strat protector, motiv pentru care este o alegere foarte buna chiar si pentru persoanele cu unghii ingalbenite, casante, care se rup usor si isi pierd vitalitatea. Astfel, te poti bucura de unghii frumoase si sanatoase, fara sa iti fie teama ca unghiile tale se pot imbolnavi. Nu in ultimul rand, trebuie sa reamintim ca manichiura semipermanenta se potriveste oricarui tip de unghie, indiferent de forma sau marimea acesteia.

Mit: oja semipermanenta nu rezista mult

Intr-adevar, oja semipermanenta rezista mai putin decat alte tehnici revolutionare de manichiura, cum este gelul UV, insa diferenta nu este dramatica. In anumite conditii, aceasta poate sa reziste pana la 5 saptamani. Principalii factori care influenteaza longevitatea unei asemenea manichiuri sunt calitatea produselor cosmetice, rigurozitatea cu care se respecta fiecare pas de realizare a manichiurii, precum si atentia cu care aceasta este intretinuta. In cazul in care se respecta aceste „conditii”, principalul motiv pentru care le vei reface va fi faptul ca unghiile naturale vor creste, iar manichiura va avea nevoie de o reimprospatare estetica.

Poti sa apelezi la serviciile unei manichiuriste de incredere sau, daca ai toate cele necesare, sa te ocupi singura. Indiferent de preferintele tale, esential este sa se folosesca produse cosmetice de calitate. Specialistii ne recomanda oja semipermanenta Melkior. Este foarte rezistenta, are un luciu natural si elegant, iar gama de culori este foarte variata.

Mit: oja semipermanenta se indeparteaza prin pilire

Inevitabil, la un moment dat va trebui sa iti indepartezi oja semipermanenta. Unghiile naturale cresc, iar spatiul dintre cuticula si oja arata foarte inestetic. In acest caz, afla ca oja semipermanenta nu se indeparteaza prin pilire, ci se foloseste un dizolvant special. Inmoaie o compresa din bumbac in dizolvant, aplic-o pe unghie, iar apoi infasoara folie de aluminiu pe deget. Lasa sa actioneze, scoate folia de pe degete si sterge unghiile. Daca este necesar, foloseste un betisor de manichiura pentru a indeparta reziduurile sau pentru a incepe o noua aplicare. Indepartarea este asemanatoare cu cea a lacului de unghii clasic si nu trebuie confundata cu tehnica de indepartare a gelului UV. Nici macar apa nu este de folos la indepartarea ojei semipermanente. Daca esti incepatoare si nu iti mai doresti manichiura semipermanenta, indicat ar fi sa apelezi la un specialist.

 

SPUNE-TI PAREREA