Rebeca Rebrean, mama care va fi dată în judecată de Spitalul Județean Bistrița în urma unei postări pe Facebook, rupe tăcerea. Tânăra ne-a contactat și a explicat pentru ObservatorBN, cum s-au întâmplat lucrurile și spune că merge “cu drag la tribunal”, să dea explicații.

Redăm dialogul pe care l-am avut cu mama copiilor.

Reporter: O să mergeți la proces?

Rebeca Rebrean: O să mă prezint în fața instanței cu mare drag, în ciuda faptului că copilul meu era să moară, doamnele asistente i-au mai scrântit și mâna. O să ajung până la Dumnezeu dacă-i nevoie… să se facă dreptate! De ce încearcă să se scoată acuma domnul director? Când l-au sunat din platou de la Acces Direct, a respins apelurile nu a vrut să intre în legătură telefonică.

Eu am dovezi împotriva lor, că nu s-au ocupat de copii. Martori sunt două mame care au fost în salon cu mine

Reporter: Spuneți-ne ce s-a întâmplat atunci…

Rebeca Rebrean: M-am internat cu gemenii în spital cu insuficiență respiratorie, am stat din data din 8 până în 31 decembrie. În 30, unul dintre gemeni mi-a făcut o criză de astm și a albestrit tot la față… m-am dus la doctoriță în cabinet să vadă ce-i cu copilul. Doamna doctor Cojoln a refuzat și m-a spus: du-te în salon că încă nu moare copilul. Eu când am auzit, am înjurat… recunosc și îmi asum greșeala… am anunțat directorul, care mi-a spus că o să ia măsuri, dar nu s-a luat nicio măsură. După ce am făcut scandal și am anunțat directorul ce se întâmplă la Pediatrie, m-au trimis la Cluj de urgență cu copiii.

Reporter: Deci după ce v-a zis doamna doctor Cojoln ce spuneți că v-a zis, v-ați dus la domnul director Lazany?

Rebeca Rebrean: Da!

 

Reporter: Și ce a zis domnul Lazany?

Rebeca Rebrean: Că o să ia măsuri…dar în zadar…. Nu s-a luat nicio măsură. Acum după, mă acționează în judecată că am înjurat….nu că nu și-au dat ei interesul.

Reporter: Dar ați zis de doctori că sunt handicapați și spăgari? V-a cerut cineva șpagă?

Rebeca Rebrean: Da, am zis la nervi, puneți-vă în situația mea… cum ați fi procedat? Eu tratamentul la copii jumătate l-am luat pe bani în spital.

Reporter: De ce ați cumpărat medicamente în spital? Nu sunteți asigurată?

Rebeca Rebrean: Ba da, e asigurat soțul și copiii sunt pe numele lui. Doamna doctor mi-a dat rețete să le cumpăr.

Reporter: Ați mai fost în spitalul de la Bistrița înainte?

Rebeca Rebrean: Da, am mai fost?

Reporter: Și nu au mai fost probleme?

Rebeca Rebrean: Până acuma, nu.

Reporter: Acum copiii sunt bine?

Rebeca Rebrean: Da, ieri ne-au externat de la Cluj. Sunt bine după 10 zile trebuie să merg înapoi cu ei la control.

Reporter: V-a contactat cineva de la Spitalul din Bistrița după postarea de pe Facebook?

Rebeca Rebrean: Nuuu…deloc.. Eu i-am scris domnului director Lazany pe Facebook, dar nu mi-a răspuns la mesaje.

Reporter: Vreți să mai transmiteți ceva?

Rebeca Rebrean: Da… Să scrieți, în ghilimele, că să-i fie rușine domnului Lazany că, în loc să se ocupe de personalul de la Pediatrie, el acționează în judecată că am înjurat. Rușine să le fie. Lucrurile n-o să rămână așa… să știu că până la Dumnezeu ajung și nu mă las.

 

 

2 COMENTARII

  1. Terminati cu prostiile si bucurati-va ca inca au mai ramas doctori si prin Romania, ca nu stiu zau cum ar fi sa trebuiasca sa ne ducem pentru toate “fleacurile ” la doctori prin Ungaria, Turcia… sau Israel… ( zic … ) . Nici daca le-ar da salar un miliard de lei pe luna … si chiar si atunci ar mai fi din cei care iau spaga si din cei care comit tot felul de eroori medicale . Nu s-a nascut nimeni perfect si astea sunt riscurile vietii !
    Uitati… sunt suficienti studenti care termina facultatile de medicina, precum si din alte facultati, dar pe care nu-i angajeaza nimeni, nicaieri … si stam si urlam pe santzuri … ca n-avem fortza de munca . Eu stiu ingineri ( de exemplu … ) sefi de promotie si nicidecum la “pune x-ul “… , pe care nu-i angajeaza nimeni , nicaieri si peste tot angajatorilor le trebuie numai “experti de inalta specializare “… dar strainii nu fac astfel de nazuri si uitati cum ne fura inteligentza nationala calificata si scolarizata pe banii nostri si nu ai lor !
    Ne intrebam de ce “fug “copiii din Romania si odata “dusi”… “dusi raman . Prosti trebuie sa fie sa se mai reintoarca, mai ales daca in tzara nu si-au intemeiat o familie sa fie legati de acest lucru ( macar ) … si nici atunci… ca pleaca cu totii… definitiv . Strainii nu fac atatea nazuri cu privire la tinerii bine scolarizati si calificati, mai ales ca este “gratis “pentru ei, ca n-au investit nimic in asta .
    Deci mai terminati cu tot felul de reclamatii pentru orice act medical care nu a dat rezultatul pe care ni-l dorim si care a fost negativ din motive naturale . Asta-i viatza ! Mai sunt si eroori medicale… ca nu-i nimeni Dumnezeu in persoana sa nu greseasca ori sa le stie pe toate .
    Sa stiti ca s-au modificat multe “treburi “prin policlinici si spitale… si usor…usor… treburile merg spre bine peste tot . Noi nu putem fi ca strainii si stiti bine asta .

  2. Din cele ce spunea doamna nu e vorba de o greseala profesionala ci de abuz si dezinteres fata de viata cuiva, de lipsa de profesionalism crasa. Nu stiti ce inseamna sa vezi ca ti se sufoca copilul si mediculului nu-i pasa. In plus copiii erau internati de prea mult timp deci nici pana atunci n-au fost tratati corespunzator.Asemenea doctori merita dati in judecata pentru ca pun in primejdie viata pacientilor, nu parintii disperati care vad ca le mor copiii in brate. Da, greseli se intampla, toti gresim dar in acest caz nu e vorba de greseala.

SPUNE-TI PAREREA