Spitalul din Bistriţa a pregătit toate documentele necesare pentru a da în judecată o mamă pe care o acuză că i-a jignit pe medicii de la pediatrie, după ce a scris că nu se ocupă de copii dacă nu primesc şpagă.

Scandalul a izbucnit în urmă cu câteva zile, când o femeie a postat un mesaj pe Facebook, prin care îi înjura pe medici. Femeia a folosit cuvinte greu de reprodus. Conducerea Spitalului Județean Bistrița a decis să reacționeze și o va da acționa în judecată.

“Noi am pregătit deja toate actele necesare, le-am înaintat avocatului care urmează în foarte scurt timp să le depună la instanţă. Suntem decişi să mergem cu procesul mai departe pentru a-i oferi doamnei posibilitatea să probeze în instanţă cele afirmate. Adunăm încă informaţii de la toate publicaţiile, din toată ţara, tot ce s-a scris pentru că au fost foarte multe… Noi mergem absolut pe calea legală: am solicitat şi de la Colegiul Medicilor din Bistriţa, în baza codului de deontologie medicală, să ne comunice dacă medicii de la Cluj susţin afirmaţiile făcute de mămică în numele lor, pentru că nu este absolut nimic real din ceea ce a prezentat dânsa. A avut o explozie emoţională, din păcate fără să vadă ambele feţe ale momentului. Actele sunt pregătite pentru instanţă şi vor fi depuse în scurt timp pentru că nu vreau să las treburile aşa”, a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Gabriel Lazany.

O mamă din Bistrița a făcut, în data de 1 ianuarie 2019, o postare publică prin care acuză medicii din Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud că aproape i-au lăsat copilul să moară. Pe lângă relatarea succintă a poveștii referitoare la problemele de sănătate ale fiului ei, femeia a făcut acuzații grave, cu privire la șpăgi pretinse de medici, dar a folosit și un limbaj vulgar și i-a numit pe angajații spitalului „handicapați“. Vezi aici postarea.

Citește și: Despre internet, Facebook, postările despre medici și libertatea de exprimare înțeleasă prost

 

SPUNE-TI PAREREA