Un incident în care a fost implicat primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, s-a soldat cu un dosar penal și cu trimiterea în judecată, la doi ani de la eveniment.

În luna noiembrie a anului 2016, Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola, în timp ce afla la volan.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, când, în urma unei acțiuni de control în trafic, Traian Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar.

Acesta a refuzat să fie testat cu alcooltestul şi a fost sancţionat contravenţional pentru mai multe nereguli, printre care faptul că nu purta centură. De asemenea, s-a ales cu dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Ogâgău a primit o amendă contravențională și i s-a întocmit dosar penal pentru că a refuzat să i se pună fiola, plecând cu mașina de la fața locului.

Dosarul s-a aflat în lucru mai bine de doi ani și, la finalul anului trecut, s-a dispus trimiterea în judecată, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP). Dosarul se judecă la Judecătoria Năsăud.

Ogâgău a declarat atunci că, la controlul menţionat de poliţişti a prezentat actele, iar poliţistul i-a spus că poate pleca. Totodată, edilul susţine că nu i s-a spus nimic despre testarea cu aparatul etilotest.

„Este un complot împotriva mea. Nu le convine disciplina şi restul măsurilor pe care vreau să le impun. Acum vreau să montez 100 de camere în oraş pentru supraveghere. Nu sunt în cele mai bune relaţii cu Poliţia din Sîngeorz-Băi, din acest motiv am înfiinţat şi Poliţia Locală. Nu se poate aşa ceva! Eu am şofer dacă beau, nu mă urc la volan beat!” a declarat Traian Ogâgău în 2016, după incident.

Traian Ogâgău a câştigat alegerile locale din iunie 2016, fiind la primul mandat de primar. În 2012, el a fost condamnat la zece ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj, pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

În prezent, Traian Ogâgău este trimis în judecată și în alt dosar, în care este acuzat că i-a închiriat tatălui un teren al Primăriei.

 

 

SPUNE-TI PAREREA