Ca în fiecare an, mii de copii din Bistrița-Năsăud au întâmpinat acțiunea Camionul de Crăciun, desfășurată de Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. în colaborare cu Tășuleasa Social. Nouă camioane încărcate cu peste 7600 de pachete au ajuns anulș acesta în lcoalitățile Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Dumitrița, Cetate, Mărișelu, Monor, Șieu, Șieuț, Rodna, Lunca Ilvei, Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Silivașu de Câmpie, Urmeniș, Teaca. Acțiunea se desfășoară de 16 ani, dar, anul acesta, a venit și rândul bistrițenilor să dăruiască.

„Anul acesta încercăm, după 16 ani de activitate, să vedem dacă nu cumva putem merge și în Basarabia să ducem două camioane. Două camioane știu sigur că ne vor rămâne din acestea pe care le-am adunat din Germania, dar încercăm să mai strângem două camioane din România, deja am pornit această acțiune de ieri, pe acele canale de comunicare pe care le avem noi“, a spus Alin Ușeriu, președintele și fondatorul Tășuleasa Social.

Primele 10 pachete pentru Basarabia au fost cumpărate în data de 27 decembrie, de către Tibi Ușeriu.

„Mecanismul e simplu: puteți plăti unul sau mai multe cadouri la Selgros Bistrița sau puteți transfera suma de 144,82 lei pentru fiecare cadou, direct în contul Tasuleasa Social, specificând la detaliile transferului „Cadou de Crăciun pentru Basarabia”. Haideți să dăruim împreună!
Asociația Tășuleasa Social, Cont IBAN: RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX“, a specificat Tășuleasa Social.

În ajun de Anul Nou, cei care au cumpărat cadouri pentru Basarabia au fost președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, dar și prefectul județului, Ovidiu Frenț.

„Astăzi, împreună cu un vechi voluntar Tășuleasa Social, Ovidiu Frenț, am achiziționat fiecare de la Selgros Bistrița câte 10 cadouri destinate campaniei “Camionul de Crăciun în Basarabia”.

Bistrițenii sunt oameni buni și vă invit să confirmam din nou acest lucru, prin susținerea campaniei Tăsuleasa Social.

Cadourile pregatite special pentru această campanie pot fi achiziționate de la magazinul Selgros Bistrița pentru suma de 144,82 de lei. Ele vor ajunge în luna ianuarie la copilașii din Raionul Glodeni, Basarabia!

Cea mai bună formă de a-ți manifesta bunătatea este bucuria de a dărui!“, a scris Radu Moldovan pe pagina sa de facebook.

„Dragi prieteni,
Haideți să demonstrăm că a sosit timpul să dăruim la rândul nostru celor mai puțin norocoși și pe care istoria încă îi ține despărțiți de noi, copiilor din raionul Glodeni (Republica Moldova).
Până în 18 ian. puteți face un minim gest de generozitate urmând oricare dintre modalitățile de mai jos.
Vă mulțumesc anticipat tuturor celor care arătați că vă pasă și de ceilalți!“, a transmis și Victor Frenț.

Astăzi, 3 ianuarie 2019, acțiunii s-au alăturat și jandarmii bistrițeni.

„Chiar dacă s-a încheiat acţiunea “Camionul de Crăciun” organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social, pentru al 16-lea an, în preajma sărbătorilor de iarnă în România, aceasta continuă cu organizarea uneia similare, dar de această dată pentru copiii din Basarabia.
Jandarmii bistriţeni se alătură acestei campanii prin achiziţionarea a 20 de astfel de cadouri care sunt pregătite special pentru această campanie de către magazinul Selgros Bistrița. Ele vor ajunge în această lună la copiii din Raionul Glodeni, Republica Moldova.
Jandarmii sunt mereu acolo unde este nevoie de implicare, dăruire şi de sprijinul aproapelui. Dăruind aceste cadouri, putem aduce un zâmbet pe buzele copiilor care se vor bucura de venirea Moşului chiar dacă suntem în luna ianuarie!“, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud, printr-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA