A mai rămas o singură zi până când Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va debuta și, asemenea tuturor județelor din țară, pe Palatul Administrativ a fost expus un banner care dorește să aducă acest lucru la cunoștință!

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va exercita, timp de șase luni, până în 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene, un proiect de importanță majoră, programul de lucru al Preşedinţiei având în prim-plan locuitorii spațiului comunitar.

În contextul RO2019EU, vă reamintim că în perioada 2-3 mai 2019, județul Bistrița-Năsăud va fi gazda „Reuniunii informale a atașaților de mediu”, evenimentul fiind inclus în cadrul celor peste 270 de reuniuni informale pe care ţara noastră le va organiza cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv și în calendarul oficial de evenimente – https://bitly.com/ .

La această reuniune informală vor participa circa 100 de experți și atașați de mediu din Uniunea Europeană și vom promova și imaginea României și a județului Bistrița-Năsăud în cadrul unui program care implică vizitarea unor puncte-cheie din județul nostru (municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Piatra Fântânele -Tăşuleasa Social și Parcul Național Munții Rodnei etc.).

Această inițiativă aparține Ministerului Afacerilor Externe, pusă în practică prin colaborarea dintre Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului și Consiliul Județean din fiecare județ al României.

Logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene indică o Uniune Europeană în mișcare, sigură pe sine, dinamică, dar și atașată valorilor sale. Din punct de vedere estetic, Uniunea Europeană a fost ilustrată prin intermediul unui lup, animal prezent în mitologiile majorității culturilor europene. Suplimentar, desenul ilustrează o Uniunea Europeană care își afirmă atașamentul față de protecția biodiversității și a fost creat de un elev în clasa a IX-a, din București. 

Detalii, aici: https://bit.ly/2BOlf0M 

Sloganul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene-„Coeziunea, o valoare comună europeană“- dorește să reliefeze importanța reîntoarcerii la obiectivele fundamentale ale construcției comunitare. Astfel, coeziunea poate fi considerată o valoare comună elementară pentru coerența și capacitatea Uniunii Europene de a-și îndeplini obiectivele, așa cum rezultă și din art. 3 al Tratatului privind Uniunea Europeană, care prevede faptul că unul dintre cele mai importante obiective comune este promovarea coeziunii economice, sociale și teritoriale între statele membre. 

• Detalii, aici: https://bit.ly/2BLwoPY 

MAE a lansat site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, disponibil la adresa www.romania2019.eu, în limbile română, engleză și franceză.

Sursă text & foto: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

SPUNE-TI PAREREA