Cel mai mare convoi de camioane din cadrul acțiunii “Camionul de Crăciun” a adus astăzi bucurie pentru mii de copii.

Comunele dun Bistrița-Năsăud în care au ajuns 9 camioane sunt Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Dumitrița, Cetate, Mărișelu, Monor, Șieu, Șieuț, Rodna, Lunca Ilvei, Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Silivașu de Câmpie, Urmeniș, Teaca. Voluntarii au împărțit peste 7600 de pachete.

“Tășuleasa Social dezvoltă bucuria de a dărui prin cel mai mare convoi de camioane care a venit la noi în ultimii 16 ani, “Camionul de Crăciun”, împreună cu organizația Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.

…și nu sunt orice camioane, sunt camioane pline de cadouri, căci acesta este scopul acțiunii- eveniment, de a distribui daruri copiilor și de a aduce laolaltă voluntari, instituții, asociații non-guvernamentale, autorități, școli, biserici şi agenți economici”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

“Ca de fiecare dată le-am fost alături oamenilor puși pe fapte de la Tășu’și doresc să le mulțumesc colegilor noștri de la Inspectoratul Județean de Poliție, ISU Bistrița – Năsăud, Jandarmeria Bistrita și Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru sprijinul oferit și pentru o excelentă colaborare!

„Camionul de Crăciun” înseamnă bucurie pentru cei mici și dovada că ÎMPREUNĂ realizăm lucruri minunate.”, a transmis prefectul județului, Ovidiu Victor Fenț

„Anul acesta au ajuns la noi 17 camioane. Gândiți-vă câtă mobilizare există pentru ca ele să ajungă la peste 20.000 de copii. Achiziționare de produse, împachetare, adunare, încărcare, drumul până la destinație, autorități implicate etc.

Este o acțiune care mie mi s-a părut foarte importantă. Întâi trebuie să îi învățăm pe copiii noștri să primească și pe urmă să le cerem ceva și tocmai aceasta este misiunea principală a “Camionului de Crăciun”.

Încă nu m-am săturat să fac această acțiune și, dacă va trebui la un moment dat să o oprim, din cauză că nu ne mai trebuie daruri, atunci va trebui să ne gândim neapărat la o altă acțiune cu care să o înlocuim și asta va fi foarte greu.

Anul acesta încercăm după 16 ani de activitate să vedem dacă nu cumva putem merge și în Basarabia să ducem două camioane. Două camioane știu sigur că ne vor rămâne din acestea pe care le-am adunat din Germania, dar încercăm să mai strângem două camioane din România, deja am pornit această acțiune de ieri, pe acele canale de comunicare pe care le avem noi. 

Este totdeauna o mare bucurie să fac această acțiune, este o acțiune foarte grea care presupune minim 200 de voluntari, pe care îi avem.

Mergem acum în câteva județe: Cluj, Sălaj, Sibiu, Mureș, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud.”, a spus Alin Ușeriu, președintele și fondatorul Tășuleasa Social.

Sursă text & foto: facebook Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud 

SPUNE-TI PAREREA