Mai multe accidente de circulație au avut loc în Bistrița-Năsăud, în minivacanța de Crăciun. Cauzele principale au fost viteza prea mare sau consumul de alcool.

La data de 24 decembrie, un bărbat, de 62 ani, din Ilișua, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Dobric, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 26 ani, din Dobric. În urma accidentului, a rezultat rănirea unui pasager, de 25 ani.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii rutieri din Beclean au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

La data de 25 decembrie, un tânăr, de 23 ani, din Zoreni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 A, pe direcția de deplasare Bistrița spre Teaca, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 29 ani, din Teaca. Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea ușoară a două pasagere, de 35 ani, respectiv de 13 ani.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii Serviciului Rutier au înregistrat dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

***

La data de 25 decembrie a.c., un bărbat, de 38 ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Livezile, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 30 ani, din Vatra Dornei, care a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui minor de 3 ani, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii rutieri au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

***

În noaptea de 25/26 decembrie a.c., un tânăr, de 20 ani, din Ardan, în timp ce conducea un autoturism, prin localitatea Șieu, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate, din afara părții carosabile.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea șoferului, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,30 mg/l alccol pur în aerul expirat.

Polițiștii rutieri au înregistrat dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

***

La data de 25 decembrie a.c., un bărbat, de 34 ani, din Siret, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, prin Sigmir, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul acestuia, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 43 ani, din Bistrița.

În urma accidentului rutier, șoferul de 43 ani a fost rănit ușor.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

***

La data de 25 decembrie a.c., un tânăr, de 21 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a surprins și accidentat un bărbat, de 46 ani, din Viișoara, care era angajat în traversarea regulamentară a străzii.

Pietonul a fost rănit ușor, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, revenind ulterior.

Astfel, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culp, părăsirea locului producerii accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 decembrie a.c., un tânăr, de 20 ani, din Lunca, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Șieuț, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, intrând în șanțul din afara părții carosabile.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița efectuează cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 25/26 decembrie a.c., pe DN 17 D, prin Salva, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un bărbat, de 38 ani, din Mocod, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea organelor de poliție de a i se preleva două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat.

În cauză, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

La data de 26 decembrie a.c., un tânăr, de 24 ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 C, prin localitatea Liviu Rebreanu, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate din afara părții carosabile. În urma accidentului, tânărul de 24 ani a fost rănit ușor.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii rutieri din Năsăud efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 26 decembrie, un bărbat, de 26 ani, din Unirea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin Rebrișoara a surprins și accidentat o minoră, de 14 ani, care era angajată în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma accidentului rutier, minora a fost rănită ușor, fiind transportată la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri au înregistrat dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA