Cristian Bodnar și Dană Mădălin Pavel sunt bistrițeni și finaliști ai Galei Studenților Români din Străinătate, ediția a X-a, la categoria “Studentul anului in Europa Universitar”. Gala LSRS, ediția a X-a, se va desfășura pe 8 ianuarie 2019, la București, locația urmând să fie confirmată în scurt timp.

Cristian Bodnar – Finalist la categoria “Studentul anului in Europa Universitar”

Cristian este cercetător masterand la University of Cambridge, în grupul de Inteligență Artificială si Biologie Computațională, sub supervizarea Prof. Pietro Lio. În prezent, lucrează la algoritmi genetici pentru roboți autonomi capabili de a învăța singuri cum să performeze în diverse medii.

Totodată, este licențiat în Computer Science la University of Manchester, unde a făcut cercetare în modele generative condiționale aplicate la generarea de imagini din text. Cercetarea sa i-a adus prestigioasa recunoaștere de câștigător în Computer Science la The Undergraduate Awards, considerate a fi premiile Nobel pentru juniori. Înainte de acestea, a studiat la profilul de Matematică-Informatică al Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Dan Mădălin Pavel – Finalist la categoria “Studentul anului in Europa Universitar”
Originar din Bistrița (BN) și absolvent al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, specializarea Limbi Moderne Aplicate, bursier Erasmus în anul II de studii, în prezent Dan este student la Universitatea Paris Diderot, anul II de Master, specializarea Industriile limbii și traduceri specializate, precum și în anul II de licență la Universitatea Paris II Panthéon-Assas, specializarea drept.

De asemenea, lucrează la Ministerul Economiei și Finanțelor în calitate de terminolog. În anul 2018-2019, este beneficiar al bursei guvernului francez.

Gala Studenților Români din Străinătate este cel mai mare eveniment anual din România, dedicat recunoașterii și promovării meritelor studenților și absolvenților români din întreaga lume.

Cea de-a zecea ediție a evenimentului reunește studenți și absolvenți români, membri ai comunității academice din țară și străinătate, precum și personalități din diverse domenii de activitate.

Elementul central al Galei LSRS este reprezentat de acordarea „Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Iar pentru a putea participa, orice student sau absolvent român, care a studiat în străinătate pe perioada anului universitar 2017-2018 (inclusiv prin programele Erasmus), trebuie să își depună candidatura (numai online), până la 1 decembrie 2018, accesând: http://gala.lsrs.ro.

Pentru mai multe informații despre regulamentul Premiilor LSRS, dar și despre edițiile anterioare ale Galei Studenților Români din Străinătate, accesați: http://gala.lsrs.ro.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă, a cărei activitate este susținută de implicarea și devotamentul a peste 300 de voluntari, studenți și absolvenți români din întreaga lume. Cu ajutorul lor, LSRS reușește să organizeze anual activități și evenimente dedicate celor peste 13.000 de membrii ai ligii din peste 50 de țări, dar și comunităților de români de peste hotare.

SPUNE-TI PAREREA