A opta ediție a evenimentului “Parada Brăduților pentru viață” s-a desfășurat în această seară la Complexul Muzeal Județean. Evenimentul a adunat zeci de copii care s-au bucurat de un spectacol cu trupa Sclipirici și au primit cadouri de la Moș Crăciun. De altfel, această ediție a evenimentului a fost una dedicată celor mici, banii adunați prin licitarea brazilor urmând să fie investiți într-un atelier de creație în aer liber, pentru copii. 

“Resursele obținute în urma licitației brăduților din acest an vor fi dedicate proiectului Atelier de creație pentru copii în aer liber, care va fi compaus din table de desen și joc pentru copii și un glob pământesc uriaș.

Am ales globul pământesc, un obiect educativ care ne îmbogățește cunoștințele despre lume, care simbolizează umanitatea, viziunea și căutarea simbolică a destinației. Un simbol pentru bucuria copiilor care înseamnă și joacă și învățare. Copiii noștri sunt speranța unei lumi mai bune și în drumul lor trebuie să pornească cu inima și mintea deschisă, cu libertatea de a alege, de a călători, dar și cu conștiința și respectul că globul pământesc și natura trebuie protejate indiferent care este punctul nostru fix în univers”, a spus Gabriela Montoiu, manager Prompt Communication.

Ca în fiecare an, cei care au împodobit brăduții și-au pus în valoare toată creativitatea. 

Bradul care a atras cea mai generoasă sumă (2500 lei) a fost bradul creat de Asociația OM (Orașul Mariei) un brad realizat din bârne vechi și un covor țesut la război.

Acesta a fost urmat de bradul strălucitor împodobit de Spirit of Justice (1200 lei) și de bradul împodobit de Gabrielle Deco (1100 lei), împodobit cu ilustrații în acuarelă, conuri de brad, mere, nuci, turtă dulce și alte decorațiuni în stil rustic. 

S-au licitat brazii împodobiți de Produs în Bistrița-Năsăud, Ștefania’s Workshop, Beauty Planet și Asociația Aripi de copil la 1000 lei. Tot 1000 de lei a obținut și bradul creat de Asociația “Împarte Bucurie”, realizat din cărți. Cărțile vor fi donate bibliotecii de la școala din localitatea Tureac.

La 1000 de lei a fost adjudecat bradul realizat de Crama Jelna din sticle de vin. 

Bradul împodobit de AM Grup a fost adjudecat la 700 lei, iar bradul inedit, subforma unei rochii de mireasă, creat se Salon Enanorada, la 600 lei.

La 500 de lei a fost adjudecat bradul împodobit de Grădinița Trenulețul Veseliei, cu 100 de globuri în culorile roșu galben și albastru.

La același preț s-au vândut și brazii realizați de Casa cu Flori Midecoris și Asociația Împarte Bucurie 2.  Brazii împodobiți de Clubul Lions, Fundația Lordinu și Nuvo Cafe vor fi donați.

În total, în urma licitației, s-au adunat 13600 lei. 

 

SPUNE-TI PAREREA