Perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă este una supraaglomerată și epuizantă pentru fundațiile caritabile. Oamenii se arată dornici să ajute mai mult ca niciodată, dar nu întotdeauna generozitatea lor este una autentică. În unele cazuri, oamenii confundă fundațiile caritabile cu un loc în care să scape de lucrurile vechi, uzate, pătate sau pe care pur și simplu nu le mai doresc. Acei oameni nu se gândesc decât să se debaraseze de unele lucruri, fără să-și pună problema dacă acestea vor fi folositoare cuiva.
Cu această problemă s-a confruntat Iulia Ionela Dragu, reprezentantă a unei fundații caritabile din Bistrița.

“Da, am momente când plâng de ciudă. Iar ca mine sunt mulți voluntari care trăiesc acest sentiment…se întâmplă in mai toate punctele de donații ale urbei.Știți de ce? Pentru că mulți vă credeți ,,bunul samaritean” și donați haine rupte, pătate, decolorate, vechi, îduhnind a naftalină și ingălbenite de transpirație.. Da măi, ce să-ți povestesc…deasupra piele de crocodil și dedesubt de dihor! Vă spun un lucru și anume că toate ajung la tomberon. Doar că știți care e treaba ? EU și incă câteva DOAMNE, ne pierdem timp prețios ( de multe ori ne prinde miezul nopții )sortându-le, timp în care aș prefera să pregătesc cutii, nu sa le arunc. Era pregătită postarea asta de vreo doi ani. Astazi am decis că e vremea să o scriu.
Frați creștini, NU AȘA! Dăruiți un lucru folositor, un lucru în stare BUNĂ! Eu una nu pot dărui și JIGNI un sărman cu niște zdrențe de genul. Să ne ințelegem foarte bine,da!?
Aș vrea să vedeți hăinuțele donate de copilașii invățătoarei Daliei Chira , impecabile. Aș mai vrea să luați exemplul de la o familie model, care îmi aduce la sediu hăinuțe impecabile de vreo doi ani…felicitări Adela dragă! Ca ei o mai am exemple și pe Cris și pe încă căteva fete minunate!
Vă rog PUBLIC , NU mai îmi aduceți asemenea donații! În opinia mea dăruiești din ceea ce ești… #SARACIA NU înseamnă #UMILINTA!
Va mulțumesc!”, a scris Ionela pe pagina sa de facebook, alături de mai multe imagini cu obiecte în stare deplorabilă.

SPUNE-TI PAREREA