Ninsoarea din ultimele ore a acoperit orașul de zăpadă. Centrul orașului este de poveste, cu o atmosferă ce ne introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă. Și Parcul Municipal are o imagine frumoasă, îmbrăcat în alb, iar patinoarul i-a atras pe cei mici încă de la deschidere.

Iarna în Bistrița nu este însă la fel de distractivă și pentru șoferi. După cum ne-a obișnuit în fiecare iarnă, municipalitatea a acționat pentru deszăpezire doar pe arterele principale alea orașului, unde oricum se topește repede zăpada, dat fiind fluxul mare de mașini. Însă, nici acolo se pare că nu s-a făcut treaba ca la carte, unii șoferi având probleme la primele ore ale dimineții. Un singur incident grav s-a petrecut, în zona Decebal, unde două fetițe au fost lovite pe o trecere de pietoni de un autobuz, după ce șoferul nu a putut să frâneze din cauza zăpezii.

Dacă în zonele centrale s-a circulat bine, în cartierele orașului, pe străzile lăturalnice, zăpada nu a fost curățată aproape deloc.

 

Nici pentru pietoni nu e tocmai plăcut să circule pe străzi. Trotuarele nu au prea fost curățate și în multe zone, la trecerile de pietoni, s-au format “lacuri” de la zăpada topită, canalizările fiind, ca de obicei, înfundate.

Ca element de noutate, în această iarnă, la căderea primei zăpezi serioase, viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, nu s-a fotografiat la acțiunea de deszăpezire, ipostaze în care se făcea “remarcat” în ultimii doi ani, de când și-a anunțat intenția de a candida la Primărie.

 

SPUNE-TI PAREREA