De la începutul anului viitor, pacienții care suferă de calculi renali vor putea fi tratați fără intervenție chirurgicală datorită unui echipament nou pentru secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița!

Este vorba de echipamentul ESWL – Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (litotriție extracorporeală cu unde de șoc) care a fost livrat săptămâna aceasta Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În majoritatea cazurilor, litotriția extracorporeală reprezintă prima opțiune de tratament a calculilor reno-ureterali de aproximativ 1-1,5 cm. Aceasta, este o metoda modernă, minim invazivă de tratament (fragmentare a calculilor), ce se realizează prin unde de șoc produse din afara organismului (extracorporeal).

“Valoarea echipamentului este în valoare de 1.2 milioane lei( aproximativ 260.000 euro) finanțare asigurată integral din bugetul Consiliului Județean și va fi funcțional, cel mai probabil de la sfârșitul lunii Ianuarie 2019.

Împreună cu domnul manager, Gabriel Lazany, colegii mei de la Consiliul Județean și echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Bistrița continuăm să demonstrăm prin fapte că investițiile în sănătate sunt prioritare”, a scris președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, pe Facebook.

SPUNE-TI PAREREA