Situație ciudată la un concurs de atletism organizat pe stadionul municipal din Bistrița. Mai mulți copii nu au fost premiați deși, confom timpului realizat în concurs, meritau să fie pe podium. Din câte se pare, situația s-a creat din cauza unor „gafe” ale organizatorilor, iar mai mulți părinți și-au arătat nemulțumirea, chia după concurs. Profesorul Vlad Vultur (foto, alături de elevii de la Tureac) spune s-a revoltat, după ce copiii de la Tureac nu au fost premiați, deși mulți dintre ei trebuiau să fie pe podium.

„Rezultate deosebite la Memorialul Nicolae Lupan și calificare la etapa județeană la toate categoriile concursului „România în mișcare”. Elevii Scolii Gimnaziale Tureac s-au bătut de la egal la egal cu atleții LPS-ului și CSM-ului, depășindu-i la unele categorii de vârstă și clasându-se pe podium. Excluzând sportivii legitimați și antrenați zilnic, Tureacul a dominat iar competiția. Felicitări, cu atât mai mult cu cât frigul a fost încă un adversar dificil”, a scris Vlad Vultur pe Facebook.

„Din păcate, nu aceleași cuvinte frumoase le pot adresa organizatorilor Memorialului. Din motive ciudate, de neînțeles, au ridicat cupele cei clasați mult mai jos, iar noi am rămas cu gura căscată și cu biletelele cu numere de finish de primele 3 locuri în mana, văzând alți copii cum se bucură de premii, pe munca noastră! Ar fi fost primele cupe câștigate de cei mici, o satisfacție si o motivație pentru viitor enormă, după atâta muncă și dorință, de care cineva și-a bătut joc! Din păcate, am prea mult bun simt ca să-mi fii bătut joc de cei care au urcat pe podium nemeritat, ca să le iau din bucurie, dar unii nu îl au și și-au bătut joc de copiii noștri! Acum ii motivați voi sa continue?! Eu să îi încurajez să vină în continuare ca să își bată cineva joc de ei?! Mi-e rușine să le mai spun ceva… Au 9-10 ani și ați făcut atâția să plângă, să se simtă umiliți, sa simtă sentimentul de ura încă de acum, împreună cu mulți dascăli… Sa pierdeți atâția viitori sportivi, când voi se presupune ca ar trebui sa ii atrageți. Bateți-va joc de profesori, umiliți-ne, ca oricum toți și-au luat dreptul asta mai nou, dar nu de copii! Mi-e SILĂ, SCÂRBĂ și nu credeam ca o sa simt vreodata atâta URĂ! „Munca” unor „mari antrenori” și banii primiti degeaba era scoasa la iveala de niște copii apăruți din umbra, fără antrenamente zilnice, dar cu o voința de fier! Și cum nimeni nu vrea o reputatie proasta, și-o face bună prin orice modalitate, schimbând reguli în favoarea lor, exact ca hoții de sus”, a scris pe Facebook, revoltat, profesorul Vlad Vultur.

Acesta a explicat, apoi, ce s-a întâmplat. „Au fost două concursuri în unu: unul cu sportivi legitimați și nelegitimati la un loc (Memorialul „Nicolae Lupan”), unul doar cu sportivi nelegitimați (România în mișcare). Fiecare își făcea clasamentul diferit, dar alergau deodată. Ai mei au luat locul 3 la Nicolae Lupan (adică la general) și locul 1 la celalalt. Ei, și locul 3 la general nu a fost premiat pentru ca au avut grija sa îi înscrie doar dincolo, la România în mișcare, unde nu sunt premii la faza asta. Chiar dacă noi am venit înscriși clar la „Nicolae Lupan”, cum scria și pe tabelul pe care l-am dat! De celalalt concurs am aflat acolo și am spus sa ne includă și pe noi in clasamentul diferențiat. Dar sub nicio formă, nu renunțam la concursul pentru care am mers”, explică Vlad Vultur, care spune că a făcut liste de participanți cu elevii săi pentru Memorialul „Nicolae Lupan”.

Acesta spune că ar fi fost un tertip al organizatorilor, ca să-i avantajeze pe antrenorii de atletism, ai căror sportivi ar fi fost învinși de elevii din Tureac. „MARII ANTRENORI” ai Bistriței nu puteau fi depășiți de niște copii de la Tureac și ei sa nu prindă podiumul. Au avut grija sa își dea cupele lor, altfel erau cam de circ… Îmi aduc copilul zilnic la antrenamente la tine și îl depășește un copil venit de nicăieri. Premiile alea din poze nu erau pentru copii, erau pentru reputația unor antrenori. Copiii nu au nicio vina… dar antrenorii aveau, trebuia sa se salveze și am realizat târziu asta”, spune Vultur.

Competiția a fost organizată de CSM Bistriţa, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bistriţa-Năsăud, promotorul Memorialului „Nicolae Lupan” fiind profesorul Emil Rusz. La concurs au participat aproximativ 250 de elevi.

 

1 COMENTARIU

  1. Domn profesor, slujile partidului, cum credeti dumneavoastra, de aceea nu reusim in competitiile sportive din cauza acestor, non valori, la fotbal la fel „baga l pe asta ca tataso ne da apa minerala si o masa dupa meci”

SPUNE-TI PAREREA