Primăria comunei Mărișelu a început să schimbe fața comunei, din 2016 și până în prezent. Proiecte de peste 5 milioane de euro au fost implementate sau sunt în curs de implementare. Este vorba de proiecte de infrastructură, dar și de dezvoltare a vieții culturale, proiecte derulate de Primăria și Consiliul Local al comunei.

Peste 300.000 de lei (bani de la bugetul local) s-au investit pentru reabilitarea iluminatului public în comuna Mărișelu, cu leduri economice, investiție care a dus la reducerea considerabilă a consumului de energie electrică și a costurilor.

Investițiile în sistemul educațional au fost, de asemenea, considerabile. S-a reabilitat complet și s-a dotat cu mobilier școala din Domnești, investiție începută din bugetul local, din 2015, iar din 2016, diferența de 350.000 de lei, s-a accesat de la Ministerul Dezvoltării și s-a reabilitat sistemul de încălzire de la Grădinița Domnești (s-a făcut centrală termică) cu suma de 50.000 de lei.

“S-a realizat reabilitarea și dotarea căminului din Mărișelu, un proiect început de fosta conducere, partea de studiu de fezabilitate, continuat de noi, o investiție de 935.000 de lei, plus 100.000 de lei, partea de dotări. L-am inaugurat, cu ocazia Centenarului”, a spus primarul comunei, Horea Petruț.

“Am avut reabilitarea DC 15A, Bârla – Sântioana, pe suprafața de 1,1 km, cu asfalt, acostamente, marcaje, indicatoare (300.000 lei) și reabilitarea câminului Cultural Bârla – proiect finalizat în valoare de 400.000 de lei. Tot la capitolul drumul, amintim asfaltarea parțială a DC 15 Măgurele – Jeica, pietruirea străzilor în comuna Mărișelu. Tot ce a însemnat străzi, ulițe, în comuna Mărișelu, le-am pietruit, le-am adus într-o stare practicabilă. Având în vedere că avem prinsă în proiect rețeaua de apă și canalizare nu ne-am permis să turnăm asfaltul până nu facem traversările. Avem, la ministerul Dezvoltării, proiect pentru asfaltări de străzi”, a explicat primarul Horea Petruț.

Reabilitare sală de clasă pentru grădiniță în satul Sântioana, înființare stație de autobuz, sprijinirea cultelor și a programelor școlare se numără, de asemenea, printre realizările administrației.

Actuala administrație a comunei Mărișelu a demarat Zilele comunei Mărișelu, aflate, anul acesta, la a treia ediție. “Am contribuit la realizarea traseului Via Transilvanica, pe o distanță de 24 de kilometri: Bârla – Măgurele – Mărișelu – Jeica și am igienizat sediul Primăriei. De asemenea, s-au achiziționat utilaje pentru instituțiile publice din comună și cadastrul general pentru satele Jeica și Domnești”, spune primarul comunei.

Centenarul a fost marcat cum se cuvine în comuna Mărișelu. Sub motto-ul „Mărişelu în România Centenară”, evenimentele organizate de Primăria şi Consiliul Local Mărişelu, alături de Şcoala Gimnazială şi Centrul Judeţean pentru Cultură au cuprins o slujbă de pomenire, la mormântul preotului Ioan Pop, cel care a înfiinţat Consiliul Local pentru Unire şi care a participat la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, în urma alegerilor din 1919, fiind ales senator al României și inaugurarea căminului cultural, care va purta numele lui Ioan Cotoc, a cărui placă a fost realizată și dezvelită, pentru a arăta prezenţa acestuia, cu vot decisiv, la Decretul Unirii Transilvaniei cu România.

Pe lângă proiectele amintite mai sus, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, s-au semnat contractele de înființare rețea de canalizare și stație de epurare (2,7 milioane de euro) și pentru modernizarea infrastructurii agricole (1 milion de euro) și s-au prevăzut bani pentru capelă mortuară (350.000 lei).

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA