Primarii Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă şi Ilie Bolojan au semnat sâmbătă, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativă prin care se doreşte atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest.

Inițial, acțiunea celor patru primari a fost numită Patrulatera Vestului, însă având în vedere interesul mare pentru proiect arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, odată cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului (AVE), pentru a se evidenția caracterul ei deschis. Semnarea documentului a avut loc la sediul primăriei Timișoara.

Președintele PNL BN, Ioan Turc, a subliniat într-o declarație oficială că ansa de dezvoltare a Bistriței ar fi apartenența, pe viitor, la această Alianță.

“Timpul nu mai are răbdare pentru cei mai mulți români, sătui de stagnare, ineficiență si demagogie. Este o realitate bine înțeleasă de primarii liberali ai orașelor din Transilvania. Aici, recuperarea înapoierii față de orașele din vestul și din centrul Europei a început de cel putin 10 ani iar rezultatele se văd cu ochiul liber. Semnarea Alianței Vestului de către primarii Emil Boc (Cluj), Ilie Bolojan (Oradea) Gheorghe Falcă (Arad) si Nicolae Robu (Timişoara) reprezintă un gest de responsabilitate administrativă și marchează intrarea într-o nouă fază de dezvoltare a acestor comunități. Scopul este de a uniformiza bunele practici în toate domeniile de activitate si de atrage bani europeni pentru mari proiecte de infrastructură. Asociația de dezvoltare interregională care va fi înființată în prima jumătate a anului viitor va trebui să aducă bani europeni din exercițiul financiar 2021-2027 pentru mari investiții în orașele partenere dar și pentru drumuri expres, autostrăzi și trenuri de mare viteză care să le unească. Cred că șansa orașului nostru este să devină cât mai repede parte a acestei alianțe administrative. Bistrița poate să fie cu adevărat europeanā!”, a spus Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA