Începând cu anul 2003, prin Convenția împotriva corupției a Organizației Națiunilor Unite, s-a stabilit ziua 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie.  Această zi este o bună oportunitate, atât pentru cetățenii cât și pentru reprezentanții societăților din întreaga lume, de a conştientiza impactul negativ al fenomenului corupției asupra bunăstării societăţii.

Cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne îşi reconfirmă poziția intolerantă față de acest fenomen și depune toate eforturile necesare în prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul ministerului.

Corupţia este una dintre cele mai iminente ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii moderne. Acest fenomen subminează instituţiile şi valorile democrației, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi cetăţenilor săi. Corupţia ne afectează pe toţi slăbind respectul față de lege și tocmai de aceea este nevoie de un efort comun, cetățean – autorități, pentru prevenirea şi combaterea acestor practici.

De aceea, Direcţia Generală Anticorupţie doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor cinstiți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu acest flagel. Direcţia Generală Anticorupţie îndeamnă cetățenii să ia atitudine şi să sesizeze, de fiecare dată, faptele de corupție în care sunt implicați lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, oferă posibilitatea cetăţenilor şi funcţionarilor publici din cadrul M.A.I. să se implice în lupta anticorupție de pe plan local, prin luarea atitudinii corecte în a sesiza de fiecare dată, implicarea unui lucrător M.A.I. ori funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie încurajează un comportament corect, care să corespundă moto-ului instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Totodată, cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie în care sunt implicați lucrători ai M.A.I. sau alți funcționari publici la Linia Verde Anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud – 0263-203167, prin e-mail la adresa bistrita.dga@mai.gov.ro sau personal la sediul serviciului din mun. Bistrița, Piața Petru Rareș, nr. 1, etaj 3, județul Bistrița-Năsăud.

 

 

IA ATITUDINE! SPUNE ŞI TU NU CORUPŢIEI!

0800.806.806

SPUNE-TI PAREREA