sdr

Deputații s-au certat ca la ușa cortului în ședința de astăzi, după ce opoziția a cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Liberalii au amenințat că fac grevă parlamentară.

Deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

„Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea preşedintelui CD preşedintele camerei la acel moment, cât şi conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreşedinte”, a spus în plen Florin Iordache.

„Unde sunt marii bărbați ai opoziției, de la USR, PMP, PNL, dacă a ajuns doamna Raluca Turcan să încerce așa ceva?”, a spus deputatul Daniel Suciu.

După ce s-au sistat, dezbaterile din Camera Deputaţilor s-au reluat, vicepreşedintele Marilen Pintea supunând propunerile Opoziţiei la vot, deşi nu este preşedinte de şedinţă.

Marilen Pirtea, de la PNL, care deţine funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a supus la vot, la începutul şedinţei, propunerile Opoziţiei, deşi nu prezidează forul.

Florin Iordache, cel care este preşedinte de şedinţă, i-a spus de la microfon: „Domnule Pirtea vă faceţi de râs. Sunteţi în afara regulamentului”.

Ședința a fost sistată, dar parlamentarii au rămas în sală, mulți dintre ei în zona prezidiului și au continuat să se certe. O parte dintre ai au transmis discuțiile live pe Facebook.

Ia ieșirea din sală, deputatul PSD Daniel Suciu, liderul de grup al social-democraților, a fost întrebat de jurnaliști ce s-a întâmplat și de ce PSD folosește chichițe regulamentare pentru a nu supune la vot revocarea lui Dragnea.

„Hai să lămurim: dânșii (n.r.- liberalii) folosesc chichițe neregulamentare și noi ne luptăm cu regulamentul. Nu vreau să asist, să stabilesc un precedent, să încalc cu bună-știință regulamentul, doar pentru a satisface o minoritate. Nu vreau să creez eu un precedent, pe care să îl folosească împotriva noastră. Este pura democrație. Stimați jurnaliști, ați avut astăzi o zi specială. Zilele trecute ne spuneați că nu se întâmplă nimic. Acum se întâmplă, dar se întâmplă o rușine. Nu știu dacă mai e plenul luat ostatic de către doamna Turcanu și ceilalți viteji din opoziție. Regulile sunt pentru toată lumea. Eu deplâng ceea ce se întâmplă în acest moment”, a spus Daniel Suciu.

 

SPUNE-TI PAREREA