Un apartament de la etajul 4 a explodat pe strada Împăratul Traian din Bistrița, din cauza unei acumulări de gaze. Pompierii au intervenit cu două autospeciale si un echipaj de prim ajutor.

Înainte de producerea exploziei, un apel la 112 a anunțat că  persoană a căzut pe geam. Ulterior, după intervenția echipajului de prim ajutor, s-a produs explozia. În explozie au fost rănite două femei, dar și purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

„Echipajele au găsit 3 victime, 2 victime de sex feminin dintre care o gravidă, și o victimă de sex masculin. Ele prezentau multiple traumatisme și plagi. Au fost stabilizate la locul incidentului de catre echipajele SAJ si au fost transportate la spital pentru mai multe investigatii si tratamente de specialitate”, a transmis Serviciul de Ambulanță Județean

 

Cu ajutorul mașinii de intervenție la înălțime, pompierii au salvat și un cățel, care a rămas în apartament.

UPDATE. Ce s-a întâmplat

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a vrut să își pună capăt zilelor și s-a aruncat de la etaj. Acesta a lăsat deschis robinetul de gaz, pentru a provoca și explozia. Încă nu se știe exact care au fost intențiile sale, dacă voia să își piardă viața în urma exploziei sau intenționa să își ucidă și restul familiei în acest fel. Cert este că, în timp ce echipajul de terapie intensivă mobilă încerca să îl salveze, s-a produs și explozia apartamentului de la care s-a aruncat. Explozia s-a declanșat în momentul în care fiica sa vitregă, în vârstă de 17 ani, a încercat să deschidă ușa apartamentului, care era prinsă cu un fir. Fata s-a speriat și a fugit pe scări. Din fericire, suflul exploziei a fost îndreptat mai mult către exteriorul geamurilor și ea nu a pățit nimic.

Deflagrația a avut, în schimb, victime colaterale: soția bărbatului, o femeie în vârstă de 43 de ani, polițistă, grav rănită la genunchi, purtătorul de cuvânt al ISU BN care a suferit o fractură craniană, hematom epidural, contuzii și plăgi, și o jurnalistă care se afla la fața locului.

Bărbatul care s-a aruncat de la etaj se află în comă profundă, intubat, în timp ce soția sa este stabilă, la fel și ofițerul ISU care urmează să fie consultat de un neurochirurg. Jurnalista, care era însărcinată, a fost externată, dar s-a ales cu o sperietură groaznică.

 

 

SPUNE-TI PAREREA